Adrian, en av de unge fryktløse skaterne, får anerkjennende blikk fra veteranene på sidelinja. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Endelig kan skaterne drive med plankekjøring på Marienlyst igjen. I går åpnet den nye Marienlystrampen

Skatere i alle aldre har gledet seg til gjenåpningen av den nye skaterampen utenfor Marienlyst skole. Denne helga var det full rulle igjen.

Publisert

Etter at driftsstyret på Marienlyst skole fikk beskjed fra elevene om at den populære skaterampen på Marienlyst ikke lenger var kjørbar, innvilget byrådet 390 000 kroner til å sette i stand det forfalte skating-anlegget.

Lørdag holdt bydel St. Hanshaugen åpningsfest for den nye Marienlystrampen i Tusentrippen 5, utenfor Marienlyst skole.

Ikke vonde å be

— Dette er et gammelt ærverdig sted for skating i byen. Det er jo ikke jeg som har bygget rampa, det er det en rampesnekker som her gjort. Men vi i Oslo SkateboardForening er aldri vonde å be når vi blir spurt om å hjelpe til med å legge til rette for skating her i byen, sier foreningens Stian Linnes med et lurt smil.

Norgesmester Mats Hatlem (t.v) er et forbilde for mange i skatingmiljøet i Oslo. Her er han sammen med Stian Linnes fra Oslo SkateboardForening ved åpningen på Marienlyst. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Linnes forteller at Marienlystrampen er svært godt kjent internt i skatemiljøet, og at det er mange som har gledet seg til at den nå åpner igjen.

Med imponerende kroppsbeherskelse og balanse viste skatere i alle aldre at tiden da skating var forbudt i Norge for lengst er et tilbakelagt stadium. Blant skaterne som kastet seg over skaterampa var snart 12 år gamle Aksel Sørum.

Skater fem ganger i uka

— Jeg begynte med skating for to år siden, da Oslo skatepark ble åpnet. Jeg skater der fem ganger i uka. Nå kan jeg skate her også, forteller Aksel.

Snart 12 år gamle Aksel Sørum trener fem ganger i uka på skateboardet sitt. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

— Jeg håper å bli så god som mulig, best i Norge, fortsetter han. Aksel trener også taekwondo, og mener at han kan bruke noe av det han har lært der ute på skaterampen. I hvert fall kommer det godt med å ha god fallteknikk.

— Denne rampa er nok litt for stor for de aller nyeste nybegynnerne, men de kan starte i Oslo Skatepark på Voldsløkka, og når de har lært litt der, kan de klare denne rampa også, sier Aksel.

Skating blir aldri ren plankekjøring, selv for de som har skatet i mange år. Det finnes stadig nye ting å lære. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Blir aldri for gammel

— Du blir aldri for gammel til å skate. Det er slik at du lærer nye ting, uansett om du har holdt på i to eller tyve år. Dessuten lærer du tålmodighet. Nye triks og grep blir ikke lært på et blunk. Du må øve for å få det til, sier Stian Linnes. Han fremhever at skatemiljøet er samlende, og at samholdet mellom utøverne er godt.

Ifølge Linnes begynner skating-tilbudet i Oslo å bli bra. Han mener at rampen på Marienlyst, slik den er laget, vil holde i godt over ti år.

Byrådsekretær Rasmus Reinvang (MDG) og bydelsutvalgsleder i bydel St. Hanshaugen, Anne Christine Kroepelien (H), kan ta hverandre i hånda og takke for godt samarbeid for å få Marienlystrampen på beina igjen. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Det var full rulle på skaterampen på Marienlyst, allerede før bydelsutvalgsleder Anne Christine Kroepelien (H) klippet over den røde snora, og sammen med byrådsekretær Rasmus Reinvang (MDG) erklærte skaterampen for åpnet.

Powered by Labrador CMS