— Marulka er lett gjennkjennelig med middelhavsturkis ripe. Vi krysser årene og håper hun dukker opp, sier Ilker Dursund i Akerselva trebåtforening.

Unik trebåt stjålet fra Akerselva. - Noen har stukket av med vår kjære Marulka

Flere ganger de siste årene er Akerselva trebåtforening blitt utsatt for båttyverier. Nå har det skjedd igjen, og denne gangen er det svært spesielle Marulka som er sporløst forsvunnet fra båtplassen ved Vaterland.

Publisert

— Noen har stukket av med vår kjære Marulka, sier styreleder Ilker Dursund i Akerselva trebåtforening til VårtOslo.

Nå ber han folk holde øynene åpne og se etter den gamle, men totalrestaurerte trebåten.

— Nå er vi litt bekymret

— Marulka er oppkalt etter fjorden styggeste fisk. Og hun var jo vår styggeste båt før vi restaurerte henne. Nå er hun en av de peneste vi har, sier Dursund.

Akerselva trebåtforening har flere ganger blitt utsatt for båttyverier de siste årene.

— Det har stort sett dreid seg om tjuvlåning og vi har funnet båtene hver gang. Men nå er vi litt bekymret. Marulka har vært borte lenge, sier styrelederen i Akerselva trebåtforening.

Ilker Dursund og Akerselva trebåtforening rydder søppel og skrot. Nå savner de en av foreningens mest spesielle båter.

Han forteller at de har varslet folk på øyene og ved ulike havner i indre Oslofjord, og at også politiet og havnevesenet er på utkikk etter Marulka.

— Krysser årene for at hun dukker opp

— Det er en spesiell båt for oss. Marulka lå hos vårt eldste medlem, en 95-åring nå, og hadde store sprekker før vi fikk henne reparert og restaurert, sier Ilker Dursund.

— Marulka er lett gjennkjennelig med sin middelhavsturkise ripe. Vi krysser årene og håper at hun dukker opp, slik alle de andre båtene våre på villtur har gjort, sier han.

Dersom du har opplysninger om Marulka kan du ta kontakt med Akerselva trebåtforening på epost eller mobil. Kontaktopplysningene finner du på hjemmesiden ved å klikke HER.

Powered by Labrador CMS