KFUM-spiller Adnan Hadzic (t.h.) spilte uten å ha lov cupkampen mot Sogndal. Her fra en tidligere kamp mot Brann.

KFUM brukte suspendert spiller i cupen – kan bli straffet

KFUM Oslo brukte en spiller som skulle hatt karantene i cupkampen mot Sogndal tidligere i måneden. Norges Fotballforbund åpner for å straffe eliteserieklubben.

Publisert

Det er Bergens Tidende som fredag skriver om situasjonen som har oppstått i forbindelse med årets norgesmesterskap på herresiden i norsk fotball.

KFUM-spiller Adnan Hadzic spilte 3. -rundekampen mot Sogndal og endte opp med å få avgjørende betydning da han scoret i straffesparkkonkurransen. Samtidig hadde Hadzic gult kort fra både første og andre runde, og skulle dermed ha vært plassert på tribunen.

– Noe som skurrer

I neste runde slo KFUM ut Lysekloster, og det er vestlandsklubben som nå reagerer på Hadzic-episoden. Klubben hevder at den kunne fått en annen motstander i 4. runde dersom ting hadde gått riktig for seg.

Lysekloster hevder at de vurderer protest.

– Vi kommer til å sjekke opp i det. Bare tenk om de (KFUM) vinner hele cupen. Da er det virkelig noe som skurrer, sier trener Ruben Hetlevik til BT.

Reglementet åpner for at det kan legges inn protest i tilfeller der ikke-spilleberettigede spillere er benyttet, men dette må skje innen 48 timer etter kampslutt.

– En tabbe

I tillegg til at fristen er utløpt, er det ifølge Norges Fotballforbund Sogndal som i så fall kunne ha protestert i dette tilfellet. Lysekloster anses ikke for å være part i saken. Sogndal ønsker ikke å legge inn protest.

Samtidig har NFF bedt KFUM om en forklaring. I etterkant av at denne er mottatt vil det bli vurdert å opprette sanksjonssak.

– Her har vi gjort en tabbe vi ikke har vært klar over. Det er bare å beklage det, sier daglig leder Thor Erik Stenberg til VG.Powered by Labrador CMS