Simen Bondevik og Folkvang Høybråten.
Det var her på Folkvang Høyvang at velgeren skal ha blitt fortalt at han ikke kunne stemmer på Partiet Sentrum. – Vi har klaget saken inn til Oslo kommune for å sikre at de som kan stemme på oss får muligheten til det, sier Simen Bondevik, i Partiet Sentrum.

Hevder Partiet Sentrums stemmesedler manglet i valglokalet: – Jeg er provosert

Velgeren fikk beskjed om at Partiet Sentrum ikke stiller til valg i Oslo, da han skulle avlegge stemmen sin. Han sto likevel på sitt, og etter hvert fant valgfunksjonærene frem stemmesedlene.

Publisert

– En av våre velgere i Oslo skulle i dag dra for å stemme på oss. Da han ankom valglokalet var ikke Partiet Sentrums stemmeseddel lagt frem, og da han spurte valgfunksjonærene om å få den, var svaret at vi ikke stilte til valg. Og at han måtte vente to år før han kunne stemme på oss, forteller Simen Bondevik, partiets tredjekandidat til bystyret.

Det var i stemmelokalet Folkvang Høybråten, i bydel Stovner i Oslo, at hendelsen skal ha skjedd.

– Det er et ordentlig demokratisk problem hvis ikke alle stemmesedler ligger fremme og valgfunksjonærene nekter folk å stemme på Partiet Sentrum, sier Bondevik.

– Jeg er provosert

Bondevik forteller at stemmegiveren ikke ønsker å stå frem i media. Men at han er en godt opplyst og troverdig person som visste hva han så etter.

Partiet Sentrum representert ved Guro Helene Bondevik, Geir Lippestad, Elisabeth Monrad Wilhelmsen og Simen Bondevik.
Partiet Sentrum representert ved Guro Helene Bondevik, Geir Lippestad, Elisabeth Monrad Wilhelmsen og Simen Bondevik.

– Stemmegiveren var i familie med en annen person som stiller i valget og er godt informert. Derfor sto han på sitt, og ba om å få snakke med en ny valgfunksjonær. Også denne valgfunksjonær sa at Partiet Sentrum ikke stiller til valg, forteller Bondevik.

Først da en tredje valgfunksjonær dukket opp, skal stemmesedlene til Partiet Sentrum ha dukket opp, og stemmegiveren kunne stemme på Partiet Sentrum i bystyrevalget.

– Jeg er provosert. Det er utrolig trist for demokratiet vårt om ikke alle potensielt får stemt på det partiet de ønsker. Og så blir man jo selvsagt ekstra lei seg når det rammer ens eget parti, sier Bondevik.

Svært uheldig

Bondevik mener det er svært uheldig om funksjonærene i det aktuelle stemmelokalet spredde feilinformasjon. Og at det er et ordentlig demokratisk problem hvis ikke alle stemmesedler ligger fremme og valgfunksjonærene nekter folk å stemme på Partiet Sentrum.

– Jeg respekterer selvsagt at ikke alle er enige med oss eller stemmer på oss. Men de som faktisk vil, må jo få muligheten! Er det ikke akkurat det demokrati handler om?

– Nå ordnet det seg heldigvis til slutt for vår mann i Oslo. Men tenk hvor mange andre som potensielt har fått samme beskjed om at det ikke er mulig å stemme på oss, før vi fikk ryddet opp, sier Bondevik.

Simen Bondevik
Simen Bondevik, fra Partiet Sentrum, under forhåndsvalget.

Har klaget til Valg i Oslo

Bondevik forteller at Partiet sentrum har klaget saken inn til valgstyret i Oslo kommune.

– Jeg tror på historien til velgeren, og vi har klaget saken inn til Oslo kommune for å sikre at de som kan stemme på oss får muligheten til det.

– Misforståelse

Bystyresekretariat/Valg i Oslo har snakket med stemmestyrelederen ved Folkvang Høybråten om saken.

– Vi har vi undersøkt saken nærmere og tror dette handler om en misforståelse mellom velgeren og valgfunksjonæren, sier Ada Sandnes, kommunikasjonsansvarlig for valget i Oslo.

– Ifølge stemmestyrelederen var alle stemmesedlene til stede i lokalet. Det har vi også bilder som bekrefter. Historien om denne velgeren stemmer derfor ikke med historien vi har hørt, sier Sandnes.

– Valgfunksjonæren snakket ikke om bystyrevalget, men sa at Partiet Sentrum ikke stilte til valg i bydelen, mener Sandnes.

Stemmeavlukke ved Folkvang Høybråten.
Dette stemmeavlukket fra Folkvang Høybråten skal vise at Partiet Sentrums stemmesedler var på plass.

– Men har dere bilder fra hvert valgavlukke da?

– Det vet jeg ikke. Men vi vet at funksjonærer kontrollerte valglokalet i morges.

 – Stemmer ikke

Simen Bondevik står likevel på sitt.

– Det stemmer at vi ikke stiller til valg i alle bydeler, men velgeren var veldig tydelig på at han var ute etter listen til bystyrevalget og spurte spesifikt om lista til bystyrevalget.

– I hans valgavlukke var det ikke stemmesedler til bystyrevalget, så han gikk da ut og spurte etter disse. Da fikk han beskjed fra to av funksjonærene om at han måtte komme tilbake om to år.

Powered by Labrador CMS