Jordskredet på Abildsø natt til søndag gikk helt ut til midtdeleren på E6 og er ventet å ville skape redusert fremkommelighet og forsinkelser fra sør inn mot Oslo i starten av uken. Mandag formiddag var imidlertid jordraset ikke det eneste som skapte trafikale utfordringer på E6 i Oslo.
Jordskredet på Abildsø natt til søndag gikk helt ut til midtdeleren på E6 og er ventet å ville skape redusert fremkommelighet og forsinkelser fra sør inn mot Oslo i starten av uken. Mandag formiddag var imidlertid jordraset ikke det eneste som skapte trafikale utfordringer på E6 i Oslo.

Saktegående kø, forsinkelser og flere trafikale utfordringer på E6

Nødetatene måtte rykke ut til E6 flere ganger mandag formiddag. Jordraset ved Abildsø skaper allerede trafikale utfordringer på europaveien i Oslo.

Publisert

– En personbil skal ha blitt truffet av lastebil og snurret, opplyste operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt like etter at det først ble meldt om en trafikkulykke ved Alnabru klokken 09.47.

Det ble da opplyst at ytterligere en bil muligens var involvert. Politiet hadde heller ikke oversikt over skadeomfanget, men dette ble senere meldt å ikke være alvorlig.

Saktegående kø

Etter knappe ti minutter, var bilberger på plass på stedet, plassert i høyre og venstre fil, og i gang med å få en bil opp på planet.

Idet klokken hadde rundet 10.00, ble det meldt om saktegående kø fra Oslo mot ulykkesstedet i midtre felt.

Klokken 10.50 meldte politiet at de er ferdige på stedet, og at veien igjen var åpen.

«Det fremstår som at lastebil har kjørt inn i to andre biler. Totalt to personer kjøres til legevakta for sjekk, men fremstår uskadde. Sak opprettes på forholdet», lød politiets oppsummering.

Skuldersmerter og skademelding

Det var den andre ulykken politiet måtte rykke ut til på E6 i løpet av kort tid mandag formiddag.

Klokken 09.30 meldte politiet at en motorsykkel og en personbil var involvert i en trafikkulykke ved Åsland pukkverk.

Motorsyklisten hadde smerter i en skulder.

– Partene løser dette ved skademelding, opplyste operasjonsleder Guro Sandnes.

Litt etter klokken 13.00 passerte trafikken kun i venstre felt ved Klemetsrudkrysset i retning Ryen som følge av et en semitrailer hadde fått stans og fikk hjelp av bergingsbil på stedet.

Toveis trafikk ved jordras

Allerede i morgentimene ba Vegtrafikksentralen øst kjørende om å beregne god tid på E6 i forbindelse med jordraset som gikk ved Abildsø natt til søndag etter store nedbørsmengder. 

Det kjøres her toveis trafikk i løpet mot Ryen.

På formiddagen melder vegtrafikksentralen om at det er store forsinkelser på  Vinterbro som følge av innsnevringen ved Abildsø samt at det vil bli gjort ny vurdering onsdag.

Byggeleder Kim Eirik Kongshaug i Statens vegvesen advarte allerede søndag om kraftig redusert fremkommelighet og lange køer på E6 fra sør inn mot Oslo både i starten av uken.

– Vi anmoder de som ikke må kjøre bil om å la være. Ta hjemmekontor om du kan, var hans soleklare oppfordring i en pressemelding.

Ryddet etter skredet

Statens vegvesen øst gjentar dette budskapet også i 13-tiden mandag ettermiddag i en melding på X/Twitter der de ber folk om å la bilen stå og kjøre kollektivt. 

«E6 Abildsø/Oslo sørgående er ryddet etter skredet søndag, men er fortsatt stengt. Geolog skal vurdere faren for nye utglidninger, deretter skal Vegvesenet slake ut skråningene ved skredkanten», heter det i oppdatering.

Onsdag 30. august anslås som mulig åpningsdato.

TIPS OSS:

Har du tips, bilder eller video?
Kontakt oss på tips@vartoslo.no.

Brukte bidrag belønnes med Flax-lodd.

Powered by Labrador CMS