I midten den populære tiktokeren @dripstad, alias Sahal Mohamed. Til venstre står Abdalle og til høyre Sara, som er konferansierer under Mortensrud Festival.

Abid Raja åpner Mortensrud Festival lørdag

I morgen åpner Mortensrud Festival. Abid Raja åpner festivalen, men også sjakkmester Aryan Tari, Urban Legend og Makosir kommer til å delta.

Publisert

Lokalbefolkningen på Mortensrud ser frem til å kunne samles til fest og moro igjen etter to år med pandemi. Festivalen på Mortensrud ble arrangert for første gang i 2015 og er blitt svært godt tatt imot av lokalbefolkning.

– Det unike med denne festivalen er at det er lokal ungdom som arrangerer og driver den på frivillig basis under ledelse av lokale ildsjeler.

Mortensrud Festival

  • Arrangeres for åttende gang lørdag 10. september, klokken 14-18.30.
  • Foregår på landhockeybanen / det gamle kunstgresset ved Senter Syd på Mortensrud.
  • Er gratis.

I år åpnes festivalen offisielt av politiker og forfatter Abid Raja, og endelig skal området få et etterlengtet løft i form av nye skoler, idrettsområder og midlertidig bibliotek. Byggestarten på Mortensrud-prosjektet markeres av byråd for kultur og idrett i Oslo Omar Samy Gamal.

Urban Legend stiller

Også i år blir det åpning med felles dans, i regi av Katrine Kjøde fra Point Danseskole. Blant artistene som kommer er Makosir, Camilla Rowe og en rekke musikere fra Nordstrand og Søndre Nordstrand.

Mange unge i Oslo Øst er tilhengere av den unge Tiktok-eren Sahal Mohamed alias Dripstadd fra Haugenstua, som bidrar i sosiale medier. Mange gleder seg også til tegneserie-workshop med Josef Yohannes som står bak tegneseriekonseptet «Urban Legend».

Organisasjoner, foreninger, idrettslag og partier stiller med stands.

Simultansjakk med verdensmester

Festivalsjef Melita Ringvold er strålende fornøyd med programmet.

– Vi gjentar suksessen med å la ungdom fra nærområdet være konferansierer og satser på unge artister som ungdom her har valgt. Dessuten gjentar vi suksessen med å gjennomføre simultansjakk med juniorverdensmester Aryan Tari. Unge og gamle kan melde seg for å møte mesteren. Hvem holder ut lengst?

Oslo feirer Pride 12. september, og dette vil også vil bli markert på festivalen.

– For en festival som er basert på fellesskap og mangfold er det naturlig å feire kjærligheten og vise samhørighet også på dette feltet. sier Melita Ringvold.

Powered by Labrador CMS