Politiet bekrefter funn av våpen i boligen på Manglerud der en kvinne ble funnet drept mandag. Ektemannen er siktet for drap og varetektsfengslet.

Den drepte kvinnen på Manglerud anmeldte ektemannen for familievold

Kvinnen som mandag ble funnet død i Rugveien på Manglerud, anmeldte den nå drapssiktede ektemannen i 2011, men saken ble henlagt. Tirsdag ble mannen varetektsfengslet, siktet for drap.

Publisert

— Avdøde anmeldte siktede for familievold i 2011 i en sak der hun selv var fornærmet. Saken ble henlagt, men vi velger å gå ut med dette fordi vi mener det er relevant for siktelsen i denne saken, sier politiadvokat Henrik Rådal til NTB.

Det var mandag at mannen i 30-årene oppsøkte politiet og meldte ifra om at kona hans var død.

— Siktede fortsatt ikke i form til å avhøres

Politiet rykket ut til en bolig i Rugveien på Manglerud, og fant den døde kvinnen i 30-årene. Mannen ble kort tid etter siktet for å ha drept kvinnen.

Rådal vil ikke si om mannen er kjent for politiet fra andre forhold enn den nå henlagte familievoldssaken.

Tirsdag ble mannen varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud.

Han samtykket til fengslingen. Det har foreløpig ikke vært mulig å avhøre den siktede.

— Han har ikke vært i form til noe avhør, men det er en stadig dialog med politiet om det, sier den siktedes forsvarer, advokat Aase Karine Sigmond, til NTB.

Politiet har funnet våpen

— Jeg regner ikke med at blir avhør onsdag eller torsdag heller, situasjonen må stabilisere seg litt, sier Sigmond.

Hun forklarer at klienten tirsdag ettermiddag ble overført fra ventecelle hos politiet og til fengsel.

Så langt har han ikke tatt stilling til siktelsen om drap, men har knyttet seg til drapet ved at han selv møtte opp på Manglerud politistasjon og fortalte at kona lå død i parets leilighet.

— Det er ønskelig med et avhør så raskt som mulig, og vi er i dialog med forsvarer om dette, sier politiadvokat Henrik Rådal.

Han sier at det er funnet ett våpen i boligen.

Barna var ikke i boligen

— Vi vil ikke gå inn på hva slags våpen det er, men kriminalteknikere vil nå undersøke om det er våpenet som ble brukt under handlingen, sier politiadvokaten.

Paret har barn sammen, men disse var ikke til stede i boligen da moren deres ble drept.

Politiet rykket mandag ut til en bolig i Rugveien på Manglerud, og fant den døde kvinnen i 30-årene. Mannen ble kort tid etter siktet for å ha drept kvinnen.

— Vi jobber fremdeles bredt med etterforskningen. Det er fremdeles kriminalteknikere på stedet, og det gjennomføres avhør. Vi har en formening om tidslinjen i saken, men det er for tidlig å si noe sikkert, sier Rådal.

Den avdøde blir tirsdag obdusert, og politiet håper å få en foreløpig obduksjonsrapport onsdag.

Rådal sier til VG at politiet har begjært en foreløpig psykiatrisk undersøkelse, men understreker at dette gjerne er vanlig i slike alvorlige saker.

Powered by Labrador CMS