Arvid Sivertsen
Arvid Sivertsen vil ikke at det bygges noe på Sagene de neste fem årene. Arkivfoto: Ina Holmgren Johansen

Vil stanse all bygging på Sagene i fem år

‘Om vi, for eksemplets skyld, var et eget land ville vi hatt verdens nest tetteste befolkning. Derfor er det på tide å ta en pause for å områ seg.’

Slik formulerer lokalpatriot Arvid Sivertsen seg i en underskriftskampanje lansert på opprop.net i går.

Kampanjen, som heter Byggepause i bydel Sagene, argumenterer for at det rett og slett er så stor befolkningstetthet på Sagene at det er nødvendig med en byggepause for å vurdere hvordan bydelen skal utvikles.

Bydel Sagene har i dag litt over 40.000 innbyggere fordelt på omtrent 3,5 kvadratkilometer. Dette gir en befolkningstetthet som er formidabel. Om vi, for eksemplets skyld, var et eget land ville vi hatt verdens nest tetteste befolkning. Vi ville bli slått av Monaco, men kommet foran Singapore.

Denne imponerende tettheten – som selvfølgelig også betyr at Sagene er Oslos tettest befolkede bydel og Norges tettest befolkede område – gjør at det er viktig å tenke seg om for man handler, ifølge kampanjen.

Derfor er det på tide å ta en pause for å områ seg. Administrasjon og politikere må få tid til å lage en plan for hva vi trenger i framtida. Skal det bygges barnehager, skoler, samfunnshus eller eldresenter og eldreboliger. Hvor bør det være traseer med kollektivtransport og lignende.

Vi må derfor ha ledige områder for å bygge det som trengs i framtida.

Som en konsekvens av dette ber altså Sivertsen og de andre underskriverne om at det ikke bygges på Sagene de neste fem årene.

Skal sendes til Sagene bydelsutvalg

I skrivende stund, kort tid etter lansering, har kun 15 mennesker underskrevet oppropet.

Så vil det vise seg hvor ivrige folk er etter å sette «pause» på Sagene de kommende dagene og ukene. Kampanjen er delt i Facebook-gruppa Bydel Sagene – Oppslagstavla og en av de første kommentarene der var «Dette kunne nok trenges flere steder i byen!»

Kampanjen avsluttes 30. april og underskriftene skal deretter sendes til Sagene bydelsutvalg.

PS: Arvid Sivertsen dukket også opp i VårtOslo for en måneds tid siden.

Leiligheter bygges på Sagene
Det bygges i vei på Sagene. Her fra JMs prosjekt ‘Marilunden’ i Krysset Maridalsveien og Arendalsgata, sommeren 2014. Foto: JM

 

 

 

 

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer