Lyn-jubel etter scoring av Andreas Hellum i kampen mellom Lyn og Vålerenga på Ullevaal stadion lørdag.

VIF-sjef kjeftet opp utvist spiller etter noter i 1-1-kamp mot Lyn: – Fullstendig uprofesjonelt

VIFs sportssjef Joacim Jonsson var ikke nådig etter at Vålerenga ble redusert til ti mann i 1-1-kampen mot erkerivalen Lyn i 1. divisjon på Ullevaal.

Lyn og Vålerenga møttes for første gang siden 2009, og det gjorde de i 1. divisjon foran et entusiastisk publikum på et utsolgt Ullevaal stadion.

Daniel Håkans hadde sørget for Vålerenga-ledelse etter 33 minutters spill i 1. omgang, men kampen endret helt karakter da Vålerengas unge nederlandske spiss Mees Rijk pådro seg sitt andre gule kort bare fire minutter senere.

21-åringen fikk så hatten passet av sine egne.

– Det finnes ingen unnskyldning. Det er utilgivelig og forbannet dumt. Det er fullstendig uprofesjonelt. Vi ledet 1-0 og hadde full kontroll, tordnet VIFs sportslige leder Joacim Jonsson til TV 2 i en av de mektigste slakttalene til egen spiller på direkten på en god stund.

VIFs trener Geir Bakke nøyde seg med å si at det var «grusomt unødvendig».

– Jeg har ikke vært her så lenge, og jeg er ganske ny her. Jeg vil si unnskyld til alle supporterne. Det var utilgivelig. Jeg tar på meg all skyld for at vi ikke vinner. Det var min feil. Joacim har all rett til å si det han sa, sa Rijks til TV 2.

Konkurs

Lyn gikk konkurs i 2010 og ble flyttet ned til 7. divisjon. De rykket opp til 1. divisjon etter forrige sesong, samtidig som Vålerenga rykket ned fra Eliteserien.

Mye skjedde i de siste ti eventyrlige minuttene av 1. omgang.

Vålerengas Daniel Håkans har scoret i 1.-divisjonskampen Lyn og Vålerenga på Ullevaal stadion lørdag.

1-0 kom da Vålerengas Daniel Håkans rundet Lyns keeper Alexander Pedersen. Han mottok en fin pasning fra Elias Hagen og hadde ingen problemer med å avslutte med scoring mot en utrustende Pedersen.

– Vanskelig. Det er mange dueller, lite finspill og en unødvendig utvisning, oppsummerte Håkans overfor TV 2.

Utvisning

Tre minutter senere kom den nevnte utvisningen, og Lyn utnyttet momentum og brukte bare sju minutter før de utlignet til 1-1. Christian Borchgrevink var ikke heldig med en heading, og ballen falt ned til Andreas Hellum. Hellum dundret ballen i mål på et slags fikst volleyskudd.

Lyn hadde et par solide muligheter til å ta med seg alle tre poengene, men ballen ville ikke innenfor stengene. Da ebbet det hele ut med uavgjort og poengdeling mellom lagene fra vest og øst i Oslo.