For MS er sesongen over, og her diskuteres kanskje sommerferieplanene. Foto: André Kjernsli

VIF cruiset inn til seier i kvarten, mens MS kan starte sommerferien

Selv om kaptein Lindstrøm var tilbake etter sykdom, ble det en seig start på kampen. Etter hvert skulle kampen mot MS løsne for Vålerenga, og det endte med avansement til semifinalen.

Kampen på Furuset starter ikke med det samme VIF-fyrverkeriet som vi så i Manglerudhallen for to dager sider. Midtveis i perioden har begge lagene fått spille en gang hver i overtall, men så langt har ikke dette gitt utslag i målprotokollen.

Hjemmelaget har et klart overtak i kampen, men klarer ikke å skape noen 100 prosent-sjanser. Det er noe avventende over kampen foreløpig, fra begge lag. VIF prøver kanskje å få seieren billigst mulig, og MS har kanskje ikke helt trua lenger?

Det er fristende å dra frem klisjéen «Denne kampen trenger et mål», men det kommer ikke de første 20 minuttene.

At kølla til Martin Røymark knakk var det mest interessante som skjedde de første 20 minuttene. Foto: André Kjernsli

VIF har kontroll

Det kan se ut til at trenerne Roy og Espen har sagt noe smart i pausen. Hjemmelaget går i hvert fall rett i angrep og får endelig hull på byllen, og det er «ferskingen» Andreas Heier som er sist på pucken. Nå er det bar å håpe at dette setter litt fyr i matchen.

Det går vel an å si at kampen har tatt seg bittelitt opp i midtperioden, men en fest av en kamp kan vi ikke kalle det foreløpig. Vålerenga har bra kontroll, og MS skaper svært lite.

MS går opp i liminga

Litt over midtveis i perioden ser det ut til at VIF ønsker å avgjøre dette. Med under to minutters mellomrom scorer VIF to ganger, først ved kaptein Tobias Lindstrøm, så er det rekkekamerat Rasmus Ahlholm som er frempå.

Så kommer øyeblikket Klanen har ventet på, men kanskje hadde gitt opp trua på; William Strøm er sistemann på pucken, hans første mål for VIF Hockey!

De siste minuttene går MS opp i limingen, nå handler det bare om hvor stor seieren skal bli.

Endelig kom VIFs William Strøm sin første scoring! Foto: André Kjernsli

Kølle i ansiktet

Ganske tidlig i tredje periode får Stefan Espeland en kølle i ansiktet etter at han mister balansen og går overende. Et rent uhell, men Espeland forsvinner inn i garderoben. Vi får håpe dette ikke er alvorlig.

VIF fortsetter å male på, og litt under midtveis i perioden er det Martin Røymark som får stå helt umarkert foran Kris Joyce i MS-buret. Han får to muligheter til å skyte, og får til slutt pucken inn.

Førsterekka til VIF ser ut til å finne tilbake til storformen, det passer fint med tanke på at det nå ser ut til å gå mot semifinalespill.

Andreas Heier (til h.) scoret kveldens første mål. Foto: André Kjernsli

MS utnytter overtaket

Nå er det flere i Enga som vil være med på moroa, og like etter er det superveteran Morten Ask som får æren av å sette inn mål nummer seks.

Rett etter drar hjemmelaget på seg to dumme utvisninger, og MS får spille med to mann mer på isen. Dette utnytter gjestene, og det er klart for redusering til 1-6 ved spiller nr. 14, Christer Simonsen.

VIF slapp inn et par surregoal, men sikret avansement til semifinalespill. Foto. André Kjernsli

Rett etter dette finner Enga ut at de skal fortsette å få spillere utvist, og MS kvitterer med å sette nok en puck bak Steffen Søberg i VIF-buret.

Resten av kampen kontrollerer VIF inn, og avansementet til semifinalen er sikret. Sluttresultat 6-2.

Villiam Strøm er glad for å få noen dagers pause til semifinaleoppgjøret kan starte. Foto: André Kjernsli

MSs beste: Magnus Henriksen. VIFs beste: Villiam Strøm.

– Deilig å få den første goalen. Nå får vi et par fridager før oppkjøring mot semifinalen. Jeg har god tro på at dette kan gå hele veien", sier Strøm.