31 skudd etter to perioder resulterte i ett mål. Effektiviteten må opp. Foto: André Kjernsli

Vålerenga med sliteseier mot Narvik

I fjor scoret VIF hockey bøttevis med mål fra første dropp. I år tok det over fem perioder før en av forrige sesongs poengleverandører, kaptein Tobias Lindström, satte inn denne sesongens første mål.

At Vålerenga skal slite med å score denne sesongen er et varslet tema, men det behøver ikke å bli sånn. Lørdagens kamp mot nyopprykkede Narvik skal i utgangspunktet være en grei seier, men vel så viktig er det å se om hjemmelaget begynner å sette sjansene sine.

Kampfakta

Vålerenga – Narvik 3-1 (0-0, 1-0, 2-1). 805 tilskuere. Mål: 1. periode: Ingen.

2. periode: 1-0 (30.6) Andreas Stene (Christoffer Larssen Berger, Thomas Olsen). 3. periode: 2-0 (45.37) Colin Spaberg Olsen (Svein Linus Rotbakken, Tobias Lindström), 2-1 (58.34) Connor Hurley (Wade Murphy, Kåre Benjamin Byrkjeland), 3-1 (59) Olsen. Dommere: Kenneth Danielsen og Marcus Wannerstedt. Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min., Narvik 8 x 2 min.

Ledig plass i førsterekka

Fast makker til Tobias Lindström og Martin Røymark i førstefemmeren er ikke på plass, og er det andre rekker som får hull på byllen? Roy Johansen og Espen Knutsen i boksen får kanskje noen svar i dag?

Martin Roimark på åpent mål i første periode, men vinkelen blir for skrå. Foto: André Kjernsli

Det er Colin Spaberg Olsen som får fornyet tillit i førsterekka fra start i denne kampen i en kamp som startet ganske rotete de første minuttene.

Mats Trygg tar seg en tur i utvisningsboksen etter syv minutter, der var han vel tre ganger i serieåpningen mot Frisk også. Gjestene fra nord får ikke noe ut av overtallsspillet.

Midtveis i perioden får en Narvik-spiller utvisning. VIF får heller ikke noe ut av overtallet, men etablerer et trykk mot Narvik som fortsetter. Det ligger en goal i lufta, som det heter. Både Oskar Blegen og Martin Røymark har store sjanser, men scoringen lar vente på seg.

Dumme utvisninger

Nok engang pådrar Vålerenga seg utvisninger, to i tallet, og Narvik får en mulighet til å spille seg inn i matchen igjen. Enga må få slutt på disse utvisningene, dette vil straffe seg mot bedre motstand.

Første periode ender målløs, og det er Narvik mest fornøyd med.

Slagskuddet til Andreas Stene var forskjellen på lagene etter to perioder. Foto: Atle Enersen

Midt perioden starter med et massivt press fra Vålerenga, og Partanen i Narvik-målet er i ferd med å spille på seg mye selvtillit når omgangens tiende Vålerenga-skudd endelig finner veien til nettmaskene.

VIF skyter og skyter

Andreas Stene kliner til fra kort avstand, og Vålerengas andre scoring denne sesongen er et faktum. Pasningen fikk han fra Christoffer Berger, som dermed noterte seg for sitt første målpoeng i Get-ligaen for Enga.

Gjestene henger i tauene nå, og nå er det de som pådrar seg dumme utvisninger. I fem mot tre hagler skuddene, alt spill foregår i gjestenes sone i tre minutter, men pucken skal visst ikke inn.

Pucken ruller over kølla til Martin Røymark, symptomatisk for kampen. Foto: André Kjernsli

Etter dette enorme presset får plutselig Narvik en kontring, og skuddet går i stanga bak Joachim Svendsen, som vokter VIF-buret i kveld.

Perioden ebber ut, og Vålerenga har 31 skudd på mål etter 40 minutter. Det har resultert i ett mål.

Vålerenga dobler ledelsen

Tredje periode fortsetter i samme spor, og Vålerenga dobler ledelsen etter cirka fem minutter. Colin Spaberg Olsen setter pucken i mål, etter pasninger fra Linus Rotbakken og Tobias Lindström.

Nå er det ikke stor forskjell på om Narvik har fire eller fem spillere på isen, alt skjer i gjestenes sone.

Det ble tidlig dusj på Magnus Brekke Henriksen i kveld. Foto: André Kjernsli

Magnus Brekke Henriksen, som har vært bra i dag, blir sendt i dusjen med syv minutter igjen av kampen. Forseelsen var takling bakfra, og straffen var 5 minutter + videodømming. Hvilket betyr at endelig straff fastsettes i etterkant av kampen.

Nå er det Hawaii-hockey for alle penga her, og det virker som at begge lagene har lyst til å avslutte kampen.

Sen Narvik-redusering

Så, ut av ingenting reduserer Narvik. Målet ble satt inn av Connor Hurley. Oppildnet av dette tar nordlendingene ut keeperen og satser på en sen utligning. Men etter en feilpasning på egen blueline havner pucken hos Thomas Olsen, som setter pucken i et tomt Narvik-bur.

Thomas Olsen setter pucken i tomt bur og fastsetter sluttresultatet til 3-1. Foto: André Kjernsli

Dette blir også sluttresultatet, i noe som ble en sliteseier for Enga. Neste hjemmekamp kommer Stavanger Oilers på besøk, da må Vålerenga opp flere hakk.

Vålerenga hadde totalt 46, akkurat dobbelt så mange som Narvik.