Foreldre, barn og andre støttespillere protesterer for å få fortgang i byggingen av nye Ruseløkka skole i dag. Men motstanderne av rivingen av den gamle skolen har ikke gitt opp. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Foreldre og barn krever fortgang i byggingen av nye Ruseløkka skole

Publisert

Mange foreldre er fortvilet over at man ikke har begynt prosessen med å erstatte dagens Ruseløkka skole med en ny skole. I dag demonstrerte de.

I dag protesterte foreldre, barn og andre støttespillere i Rådhusets borggård mot forsinkelsene. De overleverte et opprop til bystyremedlem Harald Nissen (MDG).

Ruseløkka skole ble stengt for riving i sommer. Mens det skal bygges en ny skole, busses skolebarna til Vollebekk i Oslo øst. Det skal i utgangspunktet foregå i tre år, men prosjektet ser ut til å bli minst et år forsinket på grunn av motstand mot rivingen fra flere hold.

Ingenting har skjedd ennå, bygget til gamle Ruseløkka skole står der fortsatt. Flere i lokalområdet er mot at det historiske skolebygget fra 1871 rives, og Høyre, Venstre og FrP er enten skeptiske eller mot.

— Utrolig trist

I august leverte lærer Anne Marie Ølstad ved Oslo handelsgym et innbyggerinitiativ mot rivingen til bystyret. Den hadde mer enn de 300 underskriftene som kreves. I tillegg har en arkitekt på NTNU skrevet en bok som argumenterer mot riving av skolen som er delt ut til politikere i Oslo.

Plan- og byggs tillatelse av rivingen er også påklaget, og skal behandles av Fylkesmannen. Ifølge byråd for kunnskap- og oppvekst, Tone Tellevik Dahl (Ap), er det denne prosessen som påvirker fremdriften, sier hun til Dagsavisen.

— Nå står vi i fare for å ikke få en ny skole i det hele tatt, eller at det tar 10 år. Barna våre får ikke oppleve de gode stundene og minnene som vi fikk oppleve her, og det synes vi er utrolig trist, sier Gro Skåland, nestleder i Ruseløkka skole FAU, til VårtOslo.

Leder Sigrid Moldestad og nestleder Gro Skåland i Ruseløkka skole FAU på protesten i dag. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

— Mange elever forlater skolen

Ifølge nestleder i Ruseløkka skoles FAU, Gro Skåland, flytter familier fra området på grunn av situasjonen. Hun opplyser om at det er en stor reduksjon i elever påmeldt Ruseløkka skole. Antallet barn som begynte i førsteklasse i år er 36, mot 56 i fjor.

— Det som er tragisk for oss som bor her er at folk fraflytter området, og mange elever forlater skolen. Det har vært et fint område å bo i, som folk er veldig glade i, og Ruseløkka er en veldig god skole som også har vært populær å jobbe på. Nå har gått så langt at vi risikerer å ikke få en skole i det hele tatt. En ny skole som vi tror kan bli veldig god og som vi har gledet oss til å få, sier Skåland.

Leder i Ruseløkka skoles FAU, Sigrid Moldestad, mener sammensetning av elevene har endret seg.

— Det er gjerne de mest ressurssterke elevene som forlater skolen, og det er veldig uheldig for sammensetningen. Ruseløkka hadde en god miks av forskjellige elever, med mellom 17 og 19 ulike nasjonaliteter per trinn. Det mister vi med den utviklingen vi ser nå, sier Sigrid Moldestad.

Niåringene Iver, Hans og Max stiller ett krav: Oppgrader skolen til neste level. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Motstanderne med høring på rådhuset

Det ble avholdt en høring i bystyrets kultur- og utdanningskomité i dag som så på sider ved prosessen. Oppropet som arrangørene av protesten leverte til Harald Nissen, ble presentert i komitémøtet.

— Dette er den tredje gangen saken diskuteres i Rådhuset, og i mens sitter barna våre på bussen til en annen skole langt unna, og det er vanskelig for oss som foreldre å forklare barna våre hvorfor det ikke skjer noe, sier Moldestad.

Politikerne i komiteen sitter fortsatt i et møte. Vi kommer tilbake med en sak om det som skjedde i høringen når vi vet mer.

Powered by Labrador CMS