Demonstrantene har stilt seg opp her foran denne inngangen.

Politiet på Stortinget i forbindelse med demonstrasjon

Fredag morgen rykket politiet ut til Stortinget.

Publisert

Like før klokken 08.30 meldte politiet at de var på plass på Stortinget i forbindelse med en demonstrasjon. 

Politiet opplyste videre at de hadde opprettet dialog med demonstranter og Stortinget.

«Status per nå, er at demonstrantene får framføre sitt budskap uten at politiet griper inn», heter det i politiets oppdatering.

Det dreier seg om en demonstrasjon i solidaritet med palestinere sett i lys av krigen på Gazastripen som har vart i over fire måneder. Aksjonistene blokkerte en av inngangene til Stortinget.

Gaza-demonstrasjon utenfor Stortinget fredag.

«Vi sultestreiker fordi barn i Gaza sulter!», står det blant annet å lese på plakatene demonstrantene holder opp. Flere av aksjonistene har sultestreiket i ni dager, opplyser Aksjonsgruppa for Palestina i en pressemelding.

– Vi er forferdet over at Norge tjener penger på israelske krigsforbrytelser i Palestina, sier talsperson og sultestreiker Fredrik Glad-Gjernes til NTB.

Han viser blant annet til Oljefondets investeringer i bosetninger og våpenselskaper, og direkte salg og import av bosetningsvarer.

– Det er også salg av våpen via tredjeland som dreper barn i Gaza, og det kan vi overhodet ikke akseptere, og det må stortingspolitikerne nå ta grep for å stoppe, sier han til TV 2.

Tidligere denne uken ble det kjent at den norske våpenprodusenten Nammo i november solgte øvelsesammunisjon til Israel gjennom sitt datterselskap i Spania. Det ble eksportert ammunisjon til en verdi av 11 millioner kroner fra Spania til Israel i måneden etter at krigen mellom Israel og Hamas brøt ut, ifølge Vårt Land.

Demonstranter med Palestina-skjerf og plakater med tydelig budskap utenfor Stortinget.

Den norske staten eier 50 prosent av aksjene i Nammo. Aksjonsgruppa for Palestina sier målet med aksjonen er å presse regjeringen og Stortinget til å stanse ulovlighetene. De understreker at de vil eskalere aksjonene de kommende ukene.Powered by Labrador CMS