Idet klokken nærmet seg 10.00 på tirsdagsformiddagen var det fortsatt tett med kø blant annet ved E18 Hjortnes, viste Statens vegvesens webkamera på stedet.

Nå er ferien over, det merkes på veiene: – Lurt å beregne ekstra tid

At de fleste er tilbake på jobb etter sommerferien, har vært merkbart de siste dagene – senest i morges, ifølge trafikkoperatøren.

Publisert

– Det er ikke voldsomme køer, men det er rushtrafikk, i tillegg til at det er regn på veiene, sier trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen i Vegtrafikksentralen øst til VårtOslo like etter klokken 09.00 tirsdag.

Rådet på regnvåte veier er, som alltid, å holde god nok avstand, sier trafikkoperatøren.

Startet forrige uke

– Vi så det i forrige uke, og vi ser det denne uken – blant annet på morgenen i dag – at vi er tilbake til normalen når det kommer til rushtrafikken nå når de fleste er tilbake fra ferie. Dette gjelder egentlig alle inn- og utfartsårene i og rundt Oslo, forteller Key-Nilsen.

NRK Trafikk meldte klokken 08.15 om lange køer i Oslo, både på E18 vestgående mot Bygdøy, Ring 3 samt sørfra på E6.

Morgen- og ettermiddagsrush

– Køene begynner som oftest å avta fra klokken 09.00 til 10.00, før ettermiddagsrushet er i gang igjen fra mellom klokken 14.30 og 15.00, forklarer trafikkoperatøren.

– Det er alltid lurt å beregne ekstra tid, selv om det nå er de vanlige køene som følge av rushtrafikken vi nå ser at er tilbake, avslutter Key-Nilsen.

Powered by Labrador CMS