To pågrepet etter knivstikking – vet ikke om alvorlig skadd mann var tilfeldig offer

En mann i 30-årene er innlagt på sykehus etter at han ble knivstukket på Vaterland natt til lørdag. To menn er pågrepet i saken.

Publisert

Klokken 03.41 meldte politiet i en oppdatering at de var på plass sammen med ambulanse i området Vaterland. Dette etter melding om knivstikking som kom inn til politiet knappe ti minutter før.

Voldshendelsen skjedde i krysset der Brugata møter Christian Kroghs gate.

– Vi jobber med vitner og avhør på stedet, opplyste operasjonsleder Roy Langengen i Oslo politidistrikt. Det skal ha vært flere vitner på stedet.

– Vi søker fortsatt etter gjerningsmennene med flere patruljer, la han til.

Ved bevissthet

– Personen er alvorlig skadd, men ved bevissthet, opplyste Langengen. Like etter klokken 04.00 ble det meldt at den fornærmede ble kjørt til sykehus for videre behandling.

– Han er alvorlig, men ikke kritisk skadd. Han var ved bevissthet da ambulansen kom fram. Nå er han innlagt på sykehus der han blir operert, sa operasjonslederen rett før klokken 05.00 lørdag morgen.

Satt i arrest

Ved 06.30-tiden kunne politiet melde at to var pågrepet.

– Rett før klokken 06.00 observerte en patrulje to personer på Grønland som passet beskrivelsen av gjerningspersonene fra knivstikkingen. Begge er pågrepet og satt i arrest i påvente av avhør.

Konfrontasjon før hendelsen

Operasjonslederen sier lørdag morgen at de ikke har fått snakket med mannen, og at de ikke kjenner hendelsesforløpet, men det er på det rene at flere personer ble sett løpende fra stedet etter knivstikkingen. 

Politiet vet ikke om mannen var et tilfeldig offer.

Langengen sier det trolig har vært en form for konfrontasjon mellom to fraksjoner før hendelsen. Den mistenkte og de han var sammen med har løpt fra stedet.

Politiet har kontroll på en kniv som ble funnet i nærheten av åstedet.

Powered by Labrador CMS