Vogntoget som veltet i påkjøringsfeltet til E6 nordgående ved Ulvensplitten skapte problemer for trafikkavviklingen fra morgentimene og gjennom formiddagen og starten av ettermiddagen.

Sjåfør pågrepet etter vogntogvelt på E6: – Vil avklare om dekkene er lovlige

Et vogntog gikk over ende ved Ulvensplitten tidlig fredag morgen. Først etter åtte timer var E6 på stedet åpen for normal ferdsel igjen. I kollektivtrafikken startet dagen med forsinkelser og innstillinger.

Publisert

I en oppdatering klokken 05.22 kunne politiet opplyse om at et vogntog hadde veltet i påkjøringsfeltet til E6 nordgående ved Ulvensplitten. Påkjøringsfeltet måtte sperres helt idet berging pågikk. 

Det veltede vogntoget tok gjennom flere timer opp mye plass i veibanen.

Nesten to timer senere, klokken 07.13, informerte politiet om at Ulvensplitten nordgående fortsatt var stengt fra Ring 3, i tillegg til påkjøring nordgående fra Ulvenveien.

Politiet understreket videre at bergingsarbeidet kom til å ta noe tid, uten at de hadde et klart tidsestimat. 

Klokken 10.10 ble det fortsatt jobbet på stedet med berging og var uklart når veien kunne åpnes igjen.

På hjul igjen etter seks timer

– Lastebilen er nå på hjulene, men arbeidet med berging av kjøretøyet er ikke ferdig. Dermed er det fortsatt ikke åpnet for trafikk på stedet, opplyste operasjonsleder Bjarne Endal Pedersen i Oslo politidistrikt en time senere.

– Når det gjelder hvilke dekk kjøretøyet har, vil det være en del av etterforskningen å avklare om disse er lovlig sett opp mot forholdene på stedet, la han til.

Først idet klokken nærmet seg 13.00 var lastebilen fjernet, da ble det åpnet opp i et kjørefelt, og en halvtimes tid senere var veien omsider åpen for normal ferdsel.

Pågripelse og førerkortbeslag

Vogntoget hadde utenlandskregistrerte skilter. Sjåføren, en mannlig utenlandsk statsborger, ble pågrepet rett etter ulykken og er siktet for uaktsom kjøring, ifølge NRK.

– Vi mistenker blant annet at han har kjørt med sommerdekk, bekrefter politiadvokat Kristine Torp Johansen i Oslo politidistrikt til kanalen.

Flere bergingsarbeidere i sving for å få vogntoget ved Ulvensplitten på rett kjøl.

– Førerkortet hans har blitt beslaglagt. Politiet vil undersøke vogntoget nærmere, og så vil vi få avhørt ham i løpet av dagen, fortsetter politiadvokaten.

Det snødde godt gjennom dagen torsdag. Vær og føreforhold skapte utfordringer fra morgenen av fredag. Her et par røde rutebusser på vei gjennom sentrum torsdag.

– Blokkerer traseen

Vogntogvelten fikk også sin innvirkning på busstrafikken ved at linje 68 ikke kunne stoppe mellom Teisenkrysset og Haraldrudveien i retning Grorud T-banestasjon som følge av at Ulvensplitten ble stengt for trafikk.

Slik så deler av avviksoversikten til Ruter ut fredag morgen.

Ruters avviksoversikt for øvrig viste forsinkelser og innstillinger flere steder fredag morgen. 

– Det er noen forsinkelser og innstillinger/delinnstillinger på enkelte linjer i dag. Dette på grunn av vær og føreforhold, og at det noen steder er andre kjøretøy som blokkerer traseen, opplyste pressetalsperson i Ruter, Øystein Dahl Johansen, til VårtOslo fredag morgen.

Føret har ført til forsinkelser så langt i løpet av fredagen.

Også på formiddagen var det visse avvik.

Avviksoversikten i 11-tiden fredag.

– Skal smelte utover dagen

– Vi oppfordrer reisende til å sjekke Ruter.no eller Ruter-appen for oppdatert informasjon om linjen de skal reise med, sa Ruters pressevakt og utdypet videre: 

– Værmeldingen viser at det skal bli mildere og begynne å smelte utover dagen. Dette i tillegg til at veiene blir brøytet og saltet slik at framkommeligheten sikres, gjør at dette forhåpentlig er vinterens siste krampetrekning.

Ber folk holde seg hjemme

Vegtrafikksentralen øst uttrykte fredag morgen overfor NRK at de som hadde muligheten til å holde seg hjemme fredag, burde gjøre det, eller i alle fall la bilen stå og benytte seg av kollektivtrafikk.

– Spesielt de som skal inn mot Oslo, både fra øst, vest og nord, sa trafikkoperatør Barbro Evensen Venhagen og la til: 

– Det kommer til å bli kø, og trafikken begynner å ta seg ganske bra opp.

Det ble strødd ved T-banestasjonen på Majorstuen fredag formiddag slik at reisende som benyttet seg av skinnegående transport skulle kunne holde seg på beina.





Powered by Labrador CMS