Politiet kontrollerte to hundre biler på Sognsvann i natt: – Større ansamlinger flere steder

Natt til andre påskedag mottok politiet mange henvendelser fra publikum.

Publisert

Oslo-politiet kunne like før klokken 03.00 mandag melde at de i løpet av natten hadde fått mye henvendelser fra publikum i forbindelse med biler og motorsykler som hadde kjørt stygt og med høy hastighet på veinett i hovedstaden. 

– Politiet har observert større ansamlinger av biler på flere steder i Oslo, het det blant annet i oppdateringen.

Utelukker ikke bøter

Hendelsene settes i sammenheng med et såkalt «street meet», ifølge operasjonssentralen.

– Politiet gjennomfører nå en stasjonær kontroll av biler på parkeringsplassen ved Sognsvann, opplyste operasjonsleder Bjarne Endal Pedersen i Oslo politidistrikt.

En time senere hadde politiet kontrollert om lag to hundre biler på Sognsvann der politiet påpekte tekniske mangler og ila mangellapper som følge av dette.

– De første meldingene kom inn til oss via Øst politidistrikt ti minutter etter midnatt, utdyper operasjonslederen, som ikke har tall på hvor mange henvendelser politiet har mottatt utover at det har vært en del, overfor NTB.

– Foreløpig er ingen bøtelagt, men det er en del kameraer som dekker veinettet i Oslo, så vi har gjort flere observasjoner, legger han til og oppfordrer samtidig personer som blir vitne til uansvarlig kjøring om å kontakte politiet.

Avtales i sosiale medier

Utrykningspolitiets sjef Knut Smedsrud beskrev i høst «street meet» på følgende måte overfor VG:

– Et møtested avtales på sosiale medier, gjerne et industriområde. Flere hundre samles for å se kjøring og skrensing, sa UP-sjefen og påpekte samtidig at deltakerne ofte tar seg ut på offentlig vei:

– Der sperrer de gjerne av en veistrekning på flere kilometer for å drive kappkjøring. Det er ulovlig, uakseptabelt og uansvarlig.Powered by Labrador CMS