Oslo 20230419. Godt vær på østlandet. Sol og varme.
Det blir et lite hint av det høyt savnede vårværet til uka. Men så kan man forvente gråværet igjen.

Gråværet fortsetter utover uka. Men påskens helt klart beste dag er fortsatt i vente

Den kommende uka etter påske er fylt med både gråvær og sol. – Vi har en rolig men skiftende væruke i vente.

Publisert

Snart er ferien over for de fleste, etter en grå, mild og våt påskeuke. Nå er klokka stilt, og vi beveger oss inn i april. Er det håp for litt vårstemning de kommende dagene da?

– Vi har en rolig men skiftende væruke i vente, forteller vakthavende meteorolog Martin Granerød Meteorologisk institutt.

Solfylt mandag

Ifølge Yr.no ser mandagen svært håpefull ut. Solen begynner å titte frem allerede ved ni-tiden, og utover ettermiddagen kommer solen frem for fullt.

– Mandag blir den beste dagen i påsken, bortsett fra den første delen av dagen. Dagen kommer til å starte med tåke og lavt skydekke. Men så sprekker det opp, og temperaturen kan da komme opp i 10-12 varmegrader, sier Granerød. 

Når det gjelder tirsdag kommer det også til bli noe sol, men noe lavere temperatur på rundt 8-9 varmegrader, og det avhenger av når sola kommer tittende frem. Tirsdag sniker nemlig skydekket seg tilbake.

– Bringer regnet inn i helgen

– Onsdag og torsdag blir det kjøligere og det blir stort sett skyet vær men opphold, sier meteorologen. 

I løpet av disse to dagene vil temperaturen stige opp til 5-6 varmegrader på det meste, som selvfølgelig er en forskjell fra de solfylte 13 gradene slik uka starter.

– Inn mot neste helg igjen er det mye lavtrykk og stigende temperatur igjen, og opp mot 8-12 grader i helgen. Men før det ser det ut til at fredagen bringer med seg regnet inn i helgen.

– Uka blir altså først gradvis kaldere, dermed blir det gradvis mildvær til helgen igjen, avslutter Granerød. Powered by Labrador CMS