Grønnmo gjenbruksstasjon er et av de største avfallsanleggene i Oslo.

Mange bruker våren til å rydde hjemme. Her kan du levere avfall i påsken

– Vi har til dels store utfordringer med kø ved noen av stasjonene våre, og særlig på lørdager i perioden mellom påske og 17. mai, sier renovasjons- og gjenvinningsetaten.

Publisert

Oslos fem gjenbruksstasjoner på Grønmo, Haraldrud, Smestad, Grefsen og Ryen er åpne som vanlig i påsken.

«Som vanlig» betyr imidlertid at stasjonene stenger tidligere enn normalt onsdag 31. mars, og at de er helt stengt på påskeaften.

I tillegg holder minigjenbruksstasjonene på Kampen og Sofienberg åpent. Det gjør også de mobile minigjenbruksstasjonene. Alle innendørs minigjenbruksstasjoner holder derimot stengt frem til og med 9. april. Her er en oversikt.

Fare for kø – vis hensyn

For at det skal være enkelt for ansatte og besøkende å holde to meter avstand inne på stasjonene, slipper vi inn færre biler av gangen enn før korona, opplyser Oslo kommune.

Dette bidrar til at det fort blir kø utenfor dersom mange besøker stasjonene samtidig. I verste fall strekker køene seg ut i nærliggende hovedveier.

– Vi har til dels store utfordringer med kø ved noen av stasjonene våre, og særlig på lørdager i perioden mellom påske og 17. mai, sier avdelingsdirektør Nils Siri i renovasjons- og gjenvinningsetaten.

Bruk munnbind

– Vi skjønner at mange bruker denne tiden til å rydde i kjeller, bod og hage. Men alle må også vurdere hvor viktig det er å dra til gjenbruksstasjonen akkurat nå, fortsetter Siri.

Alle som besøker stasjonene, må overholde gjeldende smittevernregler. Renovasjons- og gjenvinningsetaten oppfordrer dessuten til bruk av munnbind når du besøker en gjenbruksstasjon.

– Gjenbruksstasjonene holder åpent fordi avfallshåndtering er en kritisk samfunnstjeneste. Men de skal ikke være et sted hvor folk samles unødvendig. Det er viktig for oss at alle krav og anbefalinger overholdes inne på anleggene våre, sier Nils Siri.

Sesongåpent på Bygdøy

Bygdøy hageavfallsmottak er kun åpent i sommerhalvåret. Stasjonen åpnet for sesongen mandag 22. mars. Oslos innbyggere kan levere inntil 3 kubikkmeter hageavfall der. Bygdøy er et godt alternativ for innbyggere i Oslo vest, ettersom Smestad gjenbruksstasjon kun tar imot mindre mengder hageavfall.

Fakta om avfallsinnsamlingen i Oslo

  • Det er cirka 330.000 privathusholdninger i Oslo, med omtrent 58.000 standplasser/hentesteder.
  • Det foretas cirka seks millioner tømminger per år, hvilket tilsvarer omtrent 112.000 tømminger per uke.
  • Renovasjons- og gjenvinningsetaten har årlig i overkant av en million besøkende besøkende på sine gjenbruksstasjoner.
Powered by Labrador CMS