Mot lyset i Østmarka.
Statsforvalteren har sendt sin anbefaling til Miljødirektoratet.

Statsforvalteren anbefaler ny nasjonalpark i Østmarka

Statsforvalteren mener at vern av store sammenhengende skogområder er viktig, og anbefaler derfor å opprette en nasjonalpark i Østmarka.

Publisert

En nasjonalpark i Østmarka vil kunne bli den første i et lavereliggende skogområde på Østlandet, mener Statsforvalteren i Oslo og Viken, ifølge NRK.

I anbefalingen skriver Statsforvalteren at de mener at ordinære fellesturer, aktiviteter med familie og venner og organisert trening ikke vil regnes som organisert ferdsel eller større arrangement som er søknadspliktig i nasjonalparken.

Har sendt en anbefaling

Det betyr at den ordinære daglige eller ukentlige bruken av området til organiserte og uorganiserte idretts- og friluftsaktiviteter ikke begrenses av vernet.

– Mange benyttet seg av muligheten til å si sin mening i forbindelse med høringen av forslag til nasjonalpark i Østmarka, som hadde frist 15. januar i år. Nå har vi gått gjennom og vurdert de 110 uttalelsene, og vi har sendt vår anbefaling for vern i Østmarka til Miljødirektoratet, skriver Statsforvalteren i Oslo og Viken i uttalelsen, gjengitt av statskanalen.

Powered by Labrador CMS