Oslo 20220419. Carmen Alexandra Rasch hopper i havet en nydelig vårvær på Sørenga sjøbad tirsdag.Foto: Javad Parsa / NTB
Det blir gode badeforhold til uka, sier meteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk Institutt.

Til uka er det bare å ta på seg badetøyet: – Endelig kommer sommeren!

Det blir noen fine sommerdager fremover, sier meteorologen.

Publisert

– Osloværet? Det er det bare å skrive at "Nå kommer sommeren!" sier en glad meteorolog når VårtOslo ringer for å spørre om det kommende været i hovedstaden.

Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk Institutt forteller at det bare er å gjøre seg klar til sommertemperaturer og skyfri himmel.

– Ut over søndagen i dag blir det lettere skydekke. Temperaturen blir høyere enn det den var i går, med litt over 20 varmegrader. Men det er til uka at det blir enda varmere, sier Løvdahl.

– Noen fine sommerdager

På mandag og tirsdag kan temperaturen komme opp i 25 grader, og sammenlignet med tidligere denne uka blir det ganske skyfritt. 

– Det eneste vi kan slite med er morgentåke. Da vil det være litt grått og fuktig tidlig på dagen, men det forsvinner når sola kommer. Det blir noen fine sommerdager fremover, fortsetter meteorologen. 

Men det varer ikke evig, og når vi nærmer oss helgen er det meldt om nedbør. Men det vil fortsatt være varmt, og med høye temperaturer likevel.

Gode badeforhold

Uka ser altså varm ut, og for mange har ferien allerede startet. Da er det godt å tenke på at man ikke må vente til helgen med å ta seg en tur på stranda. 

– Temperaturen i vannet har blitt kaldere i det siste, men dette vil nok ta seg opp. Det har også vært ymse vannkvalitet i det siste, men det ser bra ut nå. 

– Det blir gode badeforhold, så da kan folk ta på seg badetøyet. Endelig kommer sommeren! sier Løvdahl.

Powered by Labrador CMS