DEBATT

Marit Kristine Vea (V) tar til orde for Ruter kjører feil taktikk når de nå setter opp prisene for samtlige billettyper.

Umusikalsk prisøkning i kollektivtrafikken

Nå må det bli billigere å reise kollektivt.

Publisert

Alle Ruter-billetter blir dyrere, men månedskortet gjør et skikkelig hopp.

Prisen på enkeltbilletter for voksne i sone 1 øker eksempelvis fra 38 kroner til 39 kroner. En 30-dagersbillett i sone 1 for voksne, går fra å koste 795 kroner til 814 kroner.

Feil retning

Gitt at kundene flykter fra Ruter, mener jeg dette er direkte umusikalsk. Vi er blitt vant til at byrådet ikke innfrir valgløftet sitt om å kutte i kollektivprisene, men jeg hadde et håp om at de, i lys av krisen kollektivselskapene står i, i det minste ville fryse prisene å dagens nivå.

Å heve prisene samtidig som kundene rømmer, er det samme som å be dem om å sette seg i bilen. Det er helt feil oppskrift dersom vi skal nå klima- og miljømålene våre. Venstre mener prisene må kuttes og at det må innføres mer fleksible billetter i kollektivtrafikken.

Når vi, etter at smittetallene har roet seg, skal lokke kundene tilbake og sikre driftsgrunnlaget for videre utvikling av kollektivtilbudet, så må vi gjøre det billigere og bedre, ikke dyrere og mindre attraktivt.

Powered by Labrador CMS