Sian leder Lars Thorsen under en markering ved Byscenen i Sandvika i fjor.

Sian-leder Lars Thorsen må i retten for å bruke rød forsvarsspray mot tre menn. - Det er lov, mener Thorsen

Sian-lederen er tiltalt for vold og krenkelse etter å ha sprayet rød forsvarsspray i ansiktet på flere menn i mars og april i år. — Det er lov å spraye angripere i øynene, mener Lars Thorsen.

Publisert

Sian-lederen er tiltalt for å ha brukt forsvarsspray en rekke ganger, ifølge en tiltale fra Oslo tingrett. I 2. mars i år skal Lars Thorsen ha sprayet en mann i ansiktet med en rød forsvarsspray. Sprayen traff mannens venstre øre og øye. Dette skjedde i Åkebergveien på Grønland.

Samme dag litt seinere på ettermiddag, i Lofsrudveien på Mortensrud, skal det samme ha skjedd. Thorsen skal ha sprayet et nytt offer i ansiktet med den samme typen forsvarsspray.

Traff mannen i øynene

Litt under en måned seinere, fredag 15. april, skal Sian-lederen ha brukt rød forsvarsspray for tredje gang. Denne gangen skjedde sprayingen på Stovner, og to menn ble truffet av den røde sprayen i Aasta Hansteens vei ved 15.30-tiden.

Sprayen traff en av de fornærmede på hendene og i øynene, mens den andre mannen fikk spray på klær og sko.

Til venstre: Leder Lars Thorsen i Stopp islamiseringen i Norge (Sian) med stand på og demonstrasjon på Mortensrud i 2020.

Thorsen: — Voldelige angrep

Sian-leder Lars Thorsen sier til VårtOslo at hendelsene med spray er konsekvenser av voldelige angrep på Sian ved ulike anledninger.

— Dette dreier seg om situasjoner hvor vi blir utsatt for voldelige angrep. Fargesprayen bruker vi for å merke gjerningsmannen slik at politiet skal bli i stand til å arrestere ham, sier Thorsen til VårtOslo.

— Prøver dere å unngå å spraye i øynene?

— Det er lovlig å spraye i øynene, men det beror på hva slags dommer jeg kommer borti. Vi forholder oss til de grensene lovgiver har satt for hva som er lov og ikke lov. Rettsvesenet ser dessverre av og til annerledes på det. Straffesaker som involverer Sian er i våre øyne politiske prosesser, poengterer Lars Thorsen overfor VårtOslo.

Ifølge Thorsen har politiet ikke reist tiltale i identiske saker. Han mener politiet har konkludert med at spraying av angriper ikke er ulovlig. Det samme gjelder opptak av sprayingen av overgriperen.

Mener han ikke skadet bygningen

Thorsen er også tiltalt for å ha hengt opp en banner påmalt teksten «Oslo Jihadsenter» på veggen til Iman Aktivitetssenter 2. mai i fjor. Banneret var festet med bolter som påførte bygningen skader som er estimert å koste 16.500 kroner å utbedre.

— Det er ikke bolter, det er farmerskruer, 35 millimeterskruer med gummipakning, opplyser Thorsen i en kommentar.

Han mener det er den samme skruetypen som er brukt til å feste veggplatene på bygningen.

— Så det er åndsforlatt å påstå at veggen ble skadet av mine skruer. Da faller hele påstanden om skadeverk, mener Thorsen.

— Hvorfor skal jeg straffes?

Thorsen er også tiltalt for vold og fysisk krenkelse samt skade på annens gjenstand. Han er også tiltalt for å ha publisert en video på nett som viser en av de fornærmete bli sprayet i ansiktet med rød forsvarsspray.
— Jeg har publisert videoer av overfallsmenn mange ganger, både av muslimer og kommunister som angriper oss. Det finner du overalt. Hvorfor skal jeg nå straffes for å vise en video av en type som både jeg og hovedstrømmedier har publisert mange ganger før? spør Sian-lederen.

Saken mot Thorsen går i Oslo tingrett den 5.-6. oktober.

Powered by Labrador CMS