Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) orienterte bystyrets gruppeleder mandag ettermiddag. Bak til høyre skolebyråd Inga Marte Thorkilden (SV) og til venstre helsebyråd Robert Steen (Ap).

Barnehagene blir åpnet i løpet av neste uke, bekrefter Raymond Johansen

Både oppvekstbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og byrådsleder Raymond Johansen bekrefter at barnehagene åpner i løpet av neste uke, men ikke alle den 20. april. — Før vi kan åpne skoler og barnehager er det helt avgjørende at smitteutviklingen er under kontroll, sier Raymond Johansen.

Publisert

— Vi vil bruke dagene fremover til å avklare alle spørsmål som kommer fra ansatte og foresatte, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap), til bystyrets forretningsutvalg tirsdag ettermiddag.

I en orientering i Oslo bystyre forklarte byrådsleder Raymond Johansen (Ap) at ikke alle barnehager i Oslo blir åpnet 20. april. Dette er datoen regjeringen har satt for gradvis gjenåpning av barnehager over hele landet.

Les også: VårtOslo trenger en dugnad for lokaljournalistikken

— Alle berørte får direkte informasjon

— Vi avventer nå den nasjonale smittevernveilederen som nasjonale myndigheter har lovet den 16. april. Den forventer jeg vil gi oss de detaljerte kravene, slik at vi kan gi råd til skolene om hvordan de kan organisere driften på en måte som er forsvarlig, sa Raymond Johansen i dag.

Byrådslederen forklarte i bystyret at det jobbes med hvordan skoler og barnehager skal gradvis gjenåpnes. Han er tydelig på at alt ikke åpnes samtidig i Oslo.

— Ikke alle barnehager blir åpnet 20. april. Alle berørte parter vil få direkte informasjon om når deres barnehage åpner, sier byrådslederen. Foresatte og elever i osloskolen vil få nærmere beskjed om deres skole og skoleaktivitetstilbud, sa byrådslederen.

Fortsatt forbud mot flere enn fem

— Oslo er i en særstilling som episenter for smittesituasjonen. Det krever ekstra årvåkenhet og vurderinger.

— Og før vi kan åpne skoler og barnehager er følgende helt avgjørende: At smitteutviklingen fortsetter å være under kontroll. At skolene og barnehagene har forsvarlige smitteverntiltak, at foreldre og ansatte i barnehagene og skolene føler seg trygge.

— Og gjenåpning av skoler og barnehager er helt avhengig av at byens befolkning fortsetter å følge smittevernreglene, sa byrådslederen til bystyrets forretningsutvalg tirsdag ettermiddag.

— Når skoler og barnehager åpner igjen er vi helt avhengig av at voksne tar ansvar. Holder smittevernregler, holder avstand og ikke samles mer enn fem personer, sa Raymond Johansen.

Inga Marte: Barnehagene åpner neste uke

De første barnehagene i Oslo vil åpne igjen førstkommende mandag, og innen fredag skal alle barnehagene ha åpnet, er meldingen fra byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen.

– Alle barnehager vil etter planen åpne i perioden 20.–27. april, og skolene og AKS vil følge etter 27. april, sier hun til NTB.

Powered by Labrador CMS