Selv om Rådhusets julemiddag for rusavhengige og bostedsløse er utsatt, blir 500.000 kroner fordelt til organisasjoner for å sikre julehygge.

Rådhusets julemiddag for bostedsløse og rusavhengige utsettes

— Rådhusets julemiddag for rusavhengige og bostedsløse er utsatt til ut på nyåret, sier ordfører Marianne Borgen (SV). Men det er satt av 500.000 kroner til julehygge, som fordeles til uilke organisasjoner.

Publisert

Ordfører Marianne Borgen (SV) og hennes folk har i det lengste ventet med å utsette den tradisjonelle julemiddagen for noen av byens svakeste grupper.

Men økt koronasmitte og innskjerpede smittevernsregler gjør at det ikke er noen vei utenom.

Samler vanligvis mellom 400 og 600 mennesker

— Vi utsetter den til utpå nyåret, og kanskje det blir nærmere påske, sier ordføreren.

— Vanligvis samler vi jo mellom 400 og 600 mennesker til en utrolig hyggelig julemiddag i Oslo rådhus. Det er viktig å invitere folk inn, folk som normalt ikke blir invitert til arrangementer i Rådhuset, sier Marianne Borgen.

— Nå er det slik at bystyret satte av 500.000 kroner som blir fordelt til ulike organisasjoner, sier ordfører Marianne Borgen.

Nylig ble Nobelprisen delt ut i Rådhushallen, men siden fredag er smittesituasjonen i Oslo blitt ytterligere forverret. Og mandag kveld kom regjeringen med innskjerpede smittevernsregler og koronatiltak.

Marianne Borgen informerte bystyrets forretningsutvalg, der samtlige partiers gruppeledere sitte, om utsettelsen. Ingen hadde innsigelser.

— Jobber med hvordan pengene skal fordeles

Men selv om ordføreren synes det er en tung beslutning å utsette julemiddagen, påpeker hun at det i år som i fjor blir satt av penger til litt julehygge for bostedsløse, rusavhengige og andre som sliter i Oslo.

— Nå er det slik at bystyret i sitt forrige møte satte av 500.000 kroner som blir fordelt til ulike organisasjoner. Det håper jeg kan skape litt julehygge, sier Borgen.

— Jeg vet at sosialbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og hennes stab jobber med hvordan pengene skal fordeles nå før jul, sier ordføreren.

Powered by Labrador CMS