Kirkespir stikker opp i bybildet en sen desemberdag i 2023.

– I hovedsak skal Oslos befolkning føle seg trygge på nyttårsaften

Trusselvurderingen gjør at politiet overværer kirkelige arrangement i hovedstaden på nyttårsaften.

Publisert

Det er VG som skriver dette. Som tidligere omtalt, gjør en oppdatert trusselvurdering fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) at politiet bærer våpen under feiringen av inngangen til det nye året frem til midnatt 1. januar. 

Kirker og kristne forsamlingssteder beskrives her av PST som aktualiserte terrormål i Europa. 

Hvordan ressursene fordeles under nyttårsfeiringen, er opp til det enkelte politidistrikt, men flere steder i landet vil politiet vise sin tilstedeværelse under nyttårsarrangement i kriken, i Oslo inkludert, ifølge VG. 

– Politiet kommer til å være til stede. Det er klart at vi forholder oss til trusselvurderingen, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til nevnte avis.

Han legger til at politiet har mye ressurser tilgjengelig som det er som følge av at det er nyttårsaften.

Overfor NTB understreker operasjonslederen at Oslo-folk skal føle seg trygge på å feire nyttår som normalt og forteller at politiet kommer til å være synlig til stede i hovedstadens gater på nyttårsaften.

– Det er en trusselvurdering som er gitt, og det er et visst alvor i det. Vi er føre var og har midlertidig bevæpning. Men i hovedsak skal Oslos befolkning føle seg trygge på nyttårsaften, sier Pedersen.



Powered by Labrador CMS