Leder for Oslo Pride Inger Kristin Haugsevje opplyser at det er usikkert om det blir pride-parade i Oslo i år.

Usikkert om det blir pride-parade i Oslo i år

Det er usikkert om det blir arrangert pride-parade i Oslo i år. – Vi har ikke tatt en endelig avgjørelse ennå, opplyser Oslo Pride-lederen.

Publisert

– Det er ingenting vi ønsker oss mer enn å invitere til parade, sier Oslo Pride-leder Inger Kristin Haugsevje til Blikk.

Haugsevje var i helgen på Island og deltok på Reykjavik Pride, hvor Oslo Pride var representert først i paraden. Om det blir pride-parade i Oslo i år er derimot usikkert.

Flere hundre mennesker samler seg til en spontan solidaritetsparade etter at den opprinnelige prideparaden ble avlyst som følge av skyteepisoden mot London Pub.

Sikkerheten er viktigst

– Sikkerheten til publikum kommer først. Oslo Pride har ikke tatt en endelig avgjørelse ennå. Vi forholder oss til politiets anbefalinger, og når terrornivået, ifølge politiet, er så høyt som det er, så er det ikke mulig å planlegge det praktiske på nåværende tidspunkt, sier Oslo Pride-lederen.

Usikkerhet og utsettelser av pride-arrangementer har preget landet denne sommeren. Bakgrunnen for det er økt trusselnivå etter skytingen som fant sted blant annet mot London Pub i Oslo 25. juni, bare timer før det skulle vært pride-parade i Oslo.

Powered by Labrador CMS