Familier deltok også sist Oslo Pride ble arrangert uten koronarestriksjoner i 2019.

Oslo Pride med eget program for barn. - Håper barn med skeive foreldre møter andre som seg selv

Om en drøy måned arrangeres Oslo Pride for første gang siden 2019 uten koronarestriksjoner. Nytt av året er et eget opplegg rettet mot barn mellom fire og 12 år - Mini Pride.

Publisert

— Jeg håper at barn og barnefamiliene som kommer til Mini Pride sitter igjen med en følelse av at de kan være den de vil, og at dette er helt greit, sier Joo Helena Hansen.

— At det er et fellesskap her for deg, og at du ikke er alene, legger Hansen til.

— Større mangfold av skeive kulturuttrykk

Joo Helena Hansen er utdannet pedagog og ansvarlig for opplegget til barn og barnefamilier gjennom Mini Pride, som har barn mellom fire og 12 år som målgruppe under årets Pride-festival i Oslo.

Mini Pride får tilholdssted på Youngstorget, som for anledningen blir omdøpt til Pride Square. Også dette er et nytt tilbud under festivalen.

— Vi har ønsket oss et større mangfold av skeive kunstuttrykk på festivalen, sier leder for Oslo Pride, Inger Kristin Haugsevje.

Det var Pride-parade også i fjor. Men hele festivalen bar naturlig nok preg av koronarestriksjoner, og samlet ikke like mange som i 2019.

— Vi ønsket å gi et tilbud til de som ikke er i målgruppen til Pride Park i Spikersuppa, enten dette er litt eldre og mer kulturinteresserte eller barn og barnefamilier, sier hun på Oslo Prides nettside.

Samlet 500.000 til paraden i 2019

Etter to år med pandemi og alternative gjennomføringer er det mange som nå gleder seg til Pride under Skeivt kulturår 2022.

Sist gang det var en "normal" Pride-parade, altså uten korona, anslo politiet at rundt 500.000 mennesker samlet seg i Oslo sentrum.

Nå håper Pride-arrangøren at noe lignende kan skje i år.

Men selve paraden er altså bare en del av Pride-festivalen i Oslo, som i år åpner 18. juni og går over hele ti dager.

Det blir som vanlig Pride House, Pride Park, Pride Parade, og ikke minst Pride Square og Mini Pride, som er nytt av året.

— Oslo Pride har fått avtaler med teatre og konsertarrangører som vil levere forestillinger og musikere i en rekke sjangre i løpet av Pride-uka. Det vil være fokus på ulike musikksjangre, som for eksempel jazz og folkemusikk, sier Tor Kjetil Edland, som er fagsjef for Pride Square.

Powered by Labrador CMS