– Vi tror at markedet vil være preget av større etterspørsel enn tilbud den kommende tiden, noe som er med på å presse prisene opp, sier Siri Anne Bernum Halck, fra Utleiemegleren.

Vill prisøkning på ettroms utleieleiligheter i Oslo

Prisene på ettromsleiligheter har økt med hele 6,6 prosent bare siden forrige måned i Oslo. Det er mer enn prisene økte fra april i fjor til april i år. Da økte prisene med seks prosent.

Publisert

Ifølge Siri Anne Bernum Halck, regionsjef i Utleiemegleren, kan økningen forklares med at mange nå ønsker nye og moderne leiligheter som det er høy betalingsvillighet for – i tillegg til at studentene inntar storbyen før studiestart.

– Utleiemarkedet synes bedre enn på flere år, og vi opplever stor pågang, sier Halck.

Hun forteller videre at prisveksten også skyldes høy etterspørsel og færre boliger i markedet enn tidligere i år.

Høyere etterspørsel enn tilbud

– Det er færre som investerer i sekundærboliger i Oslo, og vi tror at markedet vil være preget av større etterspørsel enn tilbud den kommende tiden, noe som er med på å presse prisene opp, sier hun.

Sammenlignet med andre storbyer, holder prisen seg på treromsleiligheter i Oslo ganske stabile. Fra forrige måned var det en økning på 1,7 prosent.

Flere ønsker nye og moderne boliger

Prisene går ikke ned

Administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal, tror prisene vil holde seg stabile. Hun tror flere leietakere er mer opptatt av nyere og moderne leiligheter enn tidligere – gjerne fordi de ønsker å bo der over lang tid.

– Når det ferdigstilles nye prosjekter fører dette til flere nye leiligheter med god standard og attraktiv beliggenhet. Dette er det som oftest høy betalingsvillighet for, og da vil vi få en oppjustering av pris, sier Augdal.

Powered by Labrador CMS