— Kroppspress har blitt et mye større problem, sier Inga Marte Thorkildsen (SV). Nå vil skolebyråden ha slutt på obligatorisk veiing av elever.

Vil ha slutt på veiing av skolebarn: - Vi vet at spiseforstyrrelser blant unge jenter har økt

Obligatorisk veiing av barneskolebarn bør stanses, mener skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV). Hun mener den veiingen er stigmatiserende, ukomfortabel og tar mye av helsesykepleiernes tid.

Publisert

— Det kan i verste fall føre til spiseforstyrrelser, at barn blir mer bevisst på det de veier, eller en usunn konkurranse mellom elevene, sier Inga Marte Thorkildsen (SV) til Dagsavisen.

Helsedirektoratet anbefaler sterkt at skolehelsetjenesten måler vekt og høyde på barn og unge. Begrunnelsen er å få en oversikt over unges vekst, trivsel, helse og ernæring.

— Kroppspresset er blitt større

De fleste skoler i Oslo har i dag obligatorisk måling av vekt og høyde i 3. klasse og 8. klasse i grunnskolen.

— Kroppspress har blitt et mye større problem. Vi vet at det har vært en økning i spiseforstyrrelser blant små jenter, sier Thorkildsen.

Statssekretær Maria Jahrmann Bjerke (H) forklarer på vegne av Helsedepartementet at helsestasjons- og skolehelsetjenesten er en av de aller viktigste helsetjenestene for barn, unge og deres foresatte.

— Det er Helsedirektoratet som har utarbeidet den nasjonale faglige retningslinjen, og det ligger grundige faglige vurderinger til grunn for de anbefalingene som inngår, skriver hun i en epost til avisa.

Powered by Labrador CMS