Å ta seg frem på Holmekollbanen, har vist seg utfordrende selv med buss for bane, på denne vindfulle og snørike dagen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Buss for bane kjørte seg fast og sperret for maxitaxier på Holmenkollen – stoppet for busser på strekningen

Å ta seg til Holmenkollen-området med kollektivtransport, har vist seg noe utfordrende på denne vindfulle og snørike dagen.

Publisert

«Buss for bane har kjørt seg fast på Holmenkollen. De sperrer veien for maxitaxiene som skulle kjørt videre mot Frognerseteren», het det i en oppdatering fra Sporveien klokken 12.41.

«Vi venter på bergingsbil. Dette medfører at det ikke går flere busser mot Holmenkollen inntil videre», var meldingen videre.

Trefall

Det var i utgangspunktet buss for bane fra Majorstuen til Holmenkollen med minibusser videre fra Holmenkollen til Frognerseteren.

Dette som følge av tre i sporet på T-banelinjen mellom Gulleråsen og Vettakollen. 

Klokken 13.47 var imidlertid treet er fjernet, og tog kjørte igjen til Holmenkollen, der de på tidspunktet snudde. Like etter ble det meldt at togene kjørte videre opp til Frognerseteren. 

En times tid senere ble det på sin side meldt at banen igjen snudde på Holmenkollen, der det ble kjørt maxitaxi på strekningen videre til Frognerseteren.

«Linje 1 snur på Holmenkollen. Det kjøres maxitaxi på strekningen videre til og fra Voksenkollen. Frognerseteren stasjon betjenes ikke», var meldingen fra Sporveien klokken 15.19.

Ikke full stans

Meteorologisk institutt sendte ut gult farevarsel for sterke vindkast lørdag, i tillegg til det gjeldende gule farevarselet for snø.

Kollektivtrafikken holdes i gang med noen forsinkelser og enkelte innstillinger, ifølge en pressemelding fra Ruter.

– Glatte veier og nedblåste trær har ført til forsinkelser og enkelte innstillinger både på buss og T-banen i dag, sier pressevakt Sofie Bruun.

– Beregn god tid

– Vekselproblemer på Helsfyr fører også til forsinkelser i hele T-banesystemet. Vi oppfordrer derfor reisende til å beregne god tid, og sjekke reiseplanleggeren vår, legger hun til.

Det jobbes for fullt med både veivedlikehold og retting av feil på systemer, ifølge Ruter.

«De fleste av T-banens linjer er nå i rute, enkelte forsinkelser kan fortsatt forekomme. Linje 1 snur på Holmenkollen. Det kjøres maxitaxi på strekningen Holmenkollen–Frognerseteren», het det i Sporveiens oppdatering like før klokken 17.30.

Klokken 21.18 ble det meldt at normal trafikk var gjenopptatt, slik at alle tog på linje 1 kjørte helt opp til Frognerseteren.



Powered by Labrador CMS