Teatersjefen i Teater Manu, Mira Zuckermann (67), ønsker seg et utvidet tegnspråklig kulturtilbud. Foto: Privat

— Politikerne burde tilrettelegge for at flere lærer seg tegnspråket, mener Mira Zuckermann (67)

� Drømmen min er å kunne gå på en tegnspråklig kafe og bestille mat på mitt språk eller å kunne kommunisere med politi og helsepersonell, sier Mira Zuckermann (67), teatersjef hos Norges eneste profesjonelle tegnspråkteater, Teater Manu.

Navn: Mira Zuckermann
Alder: 67
Bosted: Røa
Aktiv med: Teatersjef i Teater Manu, Norges eneste profesjonelle tegnspråkteater

Hva burde Oslos politikere fokusere mer på?

Hva mener Oslo-velgerne?

  • Ved kommunestyrevalget 2019 kjører VårtOslo en serie saker hvor vi spør lokale ildsjeler hva de mener byen vår behøver
  • Hver dag frem til valgdagen 9. september vil vi publisere en sak fra byens ulike områder og bydeler
  • Kjenner du en lokal ildsjel vi burde kontakte? Tips oss gjerne på vår Facebook-side
    eller på e-post: emilie.pascale@vartoslo.no

— Jeg synes at politikerne i Oslo burde fokusere mer på tegnspråket. Hvis Oslo Kommune hadde tilrettelagt for at ansatte i kommunen kunne lære seg tegnspråk, hadde Oslo blitt en mer tilgjengelig by. Drømmen min er å kunne gå på en tegnspråklig kafe og bestille mat på mitt språk.

— Skulle det bli nødvendig ville jeg gjerne kunne kommunisert med en tegnspråklig politibetjent eller en sykepleier, i stedet for å måtte bruke tolk. Og så skulle jeg gjerne sett at det tegnspråklige kulturtilbudet i byen ble styrket.

Kan du nevne én positiv ting som har skjedd i Oslo de siste fire årene?

— Jeg synes det er blitt veldig mye bedre for gående i bysentrum i de siste årene. Spesielt for døve har det blitt mer trafikksikkert.

Hva har nærmiljøet ditt behov for nå fremover?

— Jeg synes det er viktig å ta vare på de små uavhengige butikkene og kafeene. Det må ikke være kjedebutikker og kaféer overalt.

Har du et favoritt-sted i Oslo?

— Mitt andre hjem er i Sandefjord, og jeg prøver å reise dit så ofte jeg kan. Men jeg er veldig glad i Frognerseteren og utsikten der. Og når jeg først har kommet meg opp dit, er veien kort til den berømte eplekaken.

Les flere intervjuer med ildsjeler om årets kommunevalg

Powered by Labrador CMS