Daglig leder i Tripletex, Hege Oustad, har samlet inn tall på nyåpninger og konkurser blant foretak i Oslo.

Færre firmaer etableres, flere går konkurs i Oslo

Rentehevinger, strømpriser og prisvekst gjør at mange blir usikre på å starte en ny bedrift. – Samtidig ser vi at mange tør å satse likevel. Det er hyggelig, synes daglig leder.

Publisert

I fjorårets siste kvartal ble det etablert 3793 foretak i Oslo kommune. Dette er 510 foretak færre enn det som ble registrert i samme periode i fjor, ifølge Tripletex.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser også at det fjerde kvartal ble åpnet konkurs i 212 foretak i Oslo. Dette er 54 foretak flere enn i samme periode i fjor.

– Alt tyder på at vi nå er tilbake til «normalen» på landsbasis, etter at antall nyetableringer fikk et solid oppsving og konkursene ble færre under pandemien, sier Hege Oustad, daglig leder i økonomisystemet Tripletex.

Økt usikkerhet

– Gjennom høsten har nyhetsbildet fortsatt å være preget av rentehevinger, strømpriser og en generell prisvekst, i tillegg til mye uro globalt. Det gjør nok enkelte noe mer avventende til å starte ny bedrift, sier Oustad, i en pressemelding.

Statistikken er hentet fra Statistisk sentralbyrå, og baserer seg på antall nyetablerte foretak i fjerde kvartal 2022, samt åpnede konkurser i samme periode.

Powered by Labrador CMS