Oslo 20150430.Prosjektutvikler for 'Vann i by', Tharan Fergus, går over Hovinbekken på Ensjø. Oslo har gjort en rekke tiltak for å håndtere overflatevann blant annet ved å åpne byens bekker og elver.
Hovinbekken på Hasle vant fjorårets Oslo bys arkitekturpris. Til høsten skal en ny vinner kåres.

I fjor vant Hovinbekken den gjeve prisen. Nå kan du stemme på hvilket bygg eller landskapsprosjekt som skal få Oslo bys arkitekturpris

Plan- og bygningsetaten sier de får inn flere og flere påmeldinger til byens arkitekturpris hvert år. – Det forteller oss at arkitektur og byutvikling er viktig for innbyggerne.

Publisert

Vega scene, Deichman Bjørvika, Pressens hus og Hovinbekken. Dette er blant byggene som de siste seks årene har vunnet Oslo bys arkitekturpris, for ny og god arkitektur.

Hovinbekken vant fjorårets pris, for fremragende landskapsarkitektur, nyskaping og bærekraftige løsninger av høy kvalitet. Til høsten skal en ny vinner kåres, og hvem som helst kan være med å stemme.

– Viktig for innbyggerne

De to andre finalistene som fikk hedrende omtale i fjor, var Hasle Tre (Redd Barna-huset), for å «representere en ny epoke i moderne byggeskikk», og Nasjonalmuseet for «kompromissløs arkitekturverk».

Plan- og bygningsetaten sier de får inn flere og flere påmeldinger for hvert år som går.

– Det forteller oss at arkitektur og byutvikling er viktig for innbyggerne, sier prosjektleder i etaten, Kjell Henning Thon til magasinet Byplan Oslo.

– Vi som jobber med prisen hos Oslo kommune, har en klar formening om at prisen i løpet av de seneste årene har blitt viktigere både for politikerne, for arkitektene og for byen enn den var tidligere, fortsetter Thon.

Fra 30 000 kvadratmeter til enebolig

Hvem som helst kan melde inn et hvilket som helst bygg eller landskapsprosjekt, uansett om du en er arkitekt eller en engasjert innbygger. 

Det er en stor variasjon i prosjektene som meldes på hvert år, der de største er kjempeprosjekter på 30 000 kvadratmeter, mens de minste kan være en liten endring av en enebolig.

Det er Rådet for byarkitektur som nominerer kandidater til pris og hedrende omtale, og plan- og bygningsetaten er sekretariat for prisen.

Vinneren av arkitekturprisen 2024 blir delt ut av ordføreren på Oslo rådhus 10. oktober.

Er det et nytt bygg eller byrom du mener fortjener prisen? Send inn forslaget ditt, med gateadresse og en kort beskrivelse, til arkitekturpris@pbe.oslo.kommune.no innen lørdag 23. februar.




Powered by Labrador CMS