Serie: VårtOslo omtaler Oslos kommunale bad

Nordtvet bad. Foto: VisitOslo
Nordtvet bad. Foto: VisitOslo

– Ikke skriv hvor bra Nordtvet Bad er, si at det er noe dritt, så slipper vi å få masse folk her

Jeg kan ikke juge. Nordtvet Bad er et vanlig, koselig Oslo-bad med et trivelig miljø og gutta boys som ikke vil ha flere folk hit er jo en viktig grunn til å dra dit.

Publisert

Nordtvet Bad er stedet du kan dra til med bil. Det ligger rett utafor bompengeringen, så litt bompenger må de fleste ut med. Badet har et traust, men prangende inngangsparti som egentlig forteller det meste om opplevelsen vi skal gjennom. Et godt og traust bad fra det glade 70-tallet.

Traust, men godt

Nordtvet bad

  • Adresse: Gårdsveien 4, Kalbakken
  • Basseng: 25 meter, 28 grader og badstue
  • Badet ligger på én flate og er tilrettelagt for bevegelseshemmede
  • Treningsstudio (med medlemsskap i Actic)

Dama i resepsjonen er nok glad i jobben sin. Hun sitter og strikker og er blid og god. Man får godt humør før selve badinga skal utføres.

Oslos kommunale bad

VårtOslo synes Oslos kommunale svømmebasseng fortjener mer oppmerksomhet.

Ukentlig vil derfor Hans Bastian Borg reise på en svømmebasseng-turné for å teste ut alle badene i Oslo. Hver lørdag publiserer VårtOslo en omtale av et Oslo-basseng.

Ellers i denne serien: VestkantbadetHolmlia flerbrukshall og bad og Romsås bad

Garderoben er helt grei med god plass.

I svømmehallen får jeg en følelse av at de ansatte legger litt igjen litt av seg selv på arbeidsplassen sin. Her er en ribbevegg og vekt. De har satt opp konkurransen til Svømmeforbundet: ”Svøm 10.000 meter før 31. mars og delta i konkurransen om tur til Hellas”. Smart.

Det er lyst og trivelig og det er ikke noen klorlukt som slår deg i bakken. Her er ikke noen lekaktiviteter eller stupeplattform for unga, så bassenget er som inngangspartiet, traust og kanskje litt kjedlig, men godt.

Nordtvet bad. Foto: Hans Bastian Borg
Nordtvet bad. Foto: Hans Bastian Borg

Sammensveisa og godt miljø

Badstuen er jo en høydare. Her er en gjeng godt voksne gutter fra 70 år og oppover. Det er i badstuen du får informasjonen. Her er miljøet godt, sammensveisa og folk har gått dit sammen fra badet var nytt.

Likevel virker de inkluderende, svært unorske, spør du meg. De prater om varmeapparatene på bilene sine, om hvordan marka var før, med mer dyreliv og om bikkjene sine. De koser seg glugg i hjel. Jeg bryter inn i samtale og forteller om mitt ”Mission Oslo svømmehaller”.

Oppgitt over kommunens badepolitikk

Gutta er virkelig glade i badet sitt, det er her den gode samtalen kommer i gang. De er akkurat som guttunger i en langt eldre kropp og er hyggelige mot hverandre. Jeg tror i grunn at den helsemessige effekten de får, sparer kommunen for penger. Disse gutta havner nok ikke på eldresenter, men kan være hjemme og ta vare på seg selv.

Gutta er oppgitt over kommunens badepolitikk og prisene. Som de skattebetalerne de er og har vært i en årrekke, så kan de ikke forstå at kommunen ser på bunnlinja i regnskapet over badene. Det er visse ting som burde vært gratis.

Nordtvet bad. Foto: Hans Bastian Borg
Nordtvet bad. Foto: Hans Bastian Borg

Si at badet er noe dritt

Jeg slår av en prat med en av gutta i garderoben før jeg skal gå. Svært hyggelig, og når jeg går sier den 70-årige guttungen: ”Ikke skriv hvor bra badet er, si at det er noe dritt, så slipper vi å få folk her”. Jeg sier: Den jobben klarer Oslo kommune fint. Kapteinen på svømmehall-skuta må ha gått i land rundt midten av 70-tallet, og noen må ha glemt å utlyse stillingen på nytt.

Jeg kan ikke juge. Dette er et vanlig, koselig Oslo-bad med et trivelig miljø og gutta boys som ikke vil ha flere folk hit er jo en viktig grunn til å dra dit. Du finner dem der på dagtid.

Litt rart at det ikke er en liten kafeteria her, det kunne jo gått greit.

Powered by Labrador CMS