Knut Inderhaug i Hafslund Oslo Celsio og Victoria Marie Evensen.
Administrerende direktør Knut Inderhaug i Hafslund Oslo Celsio er svært fornøyd med ansettelsen av Victoria Marie Evensen.

Tidligere næringsbyråd Victoria Marie Evensen (AP) går til energi-gigant

Tidligere byråd for næring og eierskap i Oslo, Victoria Marie Evensen, forlater oslopolitikken etter tolv år. I august starter hun i ny jobb som direktør for bærekraft hos Norges største leverandør av fjernvarme og kjøling.

Publisert

Evensen var byråd for næring og eierskap i Oslo fra oktober 2019 til februar i år og har vært bystyremedlem for Arbeiderpartiet siden 2011. Hun er utdannet tekstforfatter, og før hun ble heltidspolitiker, jobbet hun i reklamebransjen, blant annet som kreativ leder i Dinamo.

Victoria Marie Evensen vil fortsatt sitte i bystyret fram til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg.

– Jeg er veldig glad for å få Victoria med på laget. For tiden skjer det også mye i og rundt energibransjen som påvirker oss og rammebetingelsene våre. Victoria vil med sin bakgrunn fra politikk og kommunikasjon, sin kunnskap om byutvikling, og ikke minst sitt store nettverk, styrke oss på et svært viktig område, sier administrerende direktør Knut Inderhaug i Hafslund Oslo Celsio.

– Jeg gleder meg

Celsio bruker lokal overskuddsenergi til å produsere fornybar fjernvarme og kjøling til Oslos beboere og næringsliv, og avlaster slik strømnettet. Evensen ser fram til å begynne i den nye jobben som direktør for bærekraft, kommunikasjon og rammevilkår.

– Jeg gleder meg til å bli en del av teamet i Hafslund Oslo Celsio. Etter mitt syn er fornybarområdet et av de viktigste og mest spennende områdene man kan jobbe med, og kanskje særlig nå med energikrisen som bakteppe, sier hun.

Evensen er i sin nye stilling ilagt saksforbud fra kommunens karanteneutvalg til og med 8. november for saker selskapet er involvert i og der kommunen er part.

Powered by Labrador CMS