DEBATT

I parkområdet nord for Holmendammen har trefellere jobbet den siste uken. Bymiljøetaten hadde beordret huggingen.
I parkområdet nord for Holmendammen har trefellere jobbet den siste uken. Bymiljøetaten hadde beordret huggingen.

— «Miljø»partiet de grønne, som påberoper seg å være miljøet og naturens vokter, slår til igjen

— På de underligste steder, til de merkeligste tider dukker det opp folk som hugger trær på ordre fra bymiljøetaten. I parkområdet nord for Holmendammen har grupper jobbet som flittige maur med trefelling, skriver Claes Friis Thofte.

Publisert

Med sitt brede smil og yrende entusiasme startet fanebærer Lan Marie Berg sin karriere som den reddende engel i kampen for et sunt og bedre Oslo med fellingen av alle trærne i Olav V`s gate.

Deretter gikk turen til blant annet Lambertseter hvor hun sågar felte trær på privat grunn for å vise sin makt og gjennomslagskraft med kongstanken. Sykkelfelt! Bort med bilene (og folk). Her skal gjøres plass for syklisten.

— Sykkelfeltene har fortrengt de eldres biler

Så ble aktiviteten fulgt opp med høgging både her og der i byen. Det oppsto riktignok en del blest om virksomheten da etatens øyne falt på ærverdige Gyldenløves gate, og man ville fjerne biler fra denne sagnomsuste paradegaten.

Høylytte, men dog dannede utslag av protester til tross, plass til sykkelfeltene har fortrengt bilene til de eldre, og muligens også flere av gatens beboere. Men trærne fikk stå! For ytterligere å redusere trærnes arbeid med å fange opp karbon, felte etaten samtlige grantrær langs Monolittveien ved Vestre Gravlund.

Sjokket var så stort at vi tok bilder av det sørgelige synet. Store flotte trestammer som lå som lik langs gjerdet. Som forsvar påsto «man» at trærne var syke, gamle og dels råtne, hvilket utgjorde en fare for syklister og forbipasserende.

Claes Fries Thofte, som har skrevet debattinnlegget, fikk tilbud om å bruke disse stammene til ved da han spurte hvorfor trær ble kuttet ved Holmendammen.
Claes Fries Thofte, som har skrevet debattinnlegget, fikk tilbud om å bruke disse stammene til ved da han spurte hvorfor trær ble kuttet ved Holmendammen.

— Kamp mot styggedommen trær

Vi kan dokumentere at trærne var helt friske og fullt levedyktige, i motsetning til omgivelsene. Men siden miljøet står slik i fokus om dagen, fortsetter by«miljø»etaten sin tidvis iherdige kamp mot styggedommen trær!

På de underligste steder, til de merkeligste tider dukker det opp folk som utfører ordre. I parkområdet nord for Holmendammen har grupper jobbet som flittige maur med trefelling. Da vi rådspurte oss med to karer som ivrig stappet grener i fliskutteren, om årsaken til og hvem som hadde beordret huggingen, var svaret by«miljø»etaten.

Man har endog lirt av seg at fellingen er vurdert av en arborist, usikkert om vedkommende selv vet hva hans tittel innebar.

— Vi er snart alle trengende Oslo-beboere

Punktum for dagens frustrerende opplevelse ble satt da vi på spørsmål om hva de felte stammene skulle brukes til, fikk til svar at de skulle gå til flis.

Men hvis jeg ville, kunne jeg godt hente med meg noen stammer til ved. Først hugges friske trær som er en av de viktigste oppsamlerne av karbon, så tilintetgjøres stammene til flis i stedet for å kappes til ved for trengende Oslo-beboere... noe vi vel snart er alle sammen.

NB: VårtOslo fjernet en tidligere formulering i teksten som sa at bymiljøetaten ville fjerne trærne i Gyldenløves gate. Dette stemmer rett og slett ikke. Vi beklager feilen.

Powered by Labrador CMS