Stadig flere elever i Osloskolen får toppkarakter i matematikk. Foto: Oslo Kommune

Elever i Osloskolen ligger over det nasjonale karaktersnittet i alle fag

Publisert

I tillegg til å ligge på topp i karaktersnitt, viser eksamensresultater fra 2015 til 2017 en klar økning i elever i grunnskolen i Oslo som får sekser i matematikk skriftlig.

Fra i fjor til årets eksamen økte andelen fra 3,2 prosent til 7,6 prosent som fikk karakteren seks på eksamen i matematikk skriftlig. Og i samtlige fag ligger Oslo-elevene over det nasjonale snittet.

Skolebyråd Tone Tellevik Dahl. Foto: Wikipedia

— Dette er en gledelig utvikling og et bevis på at lærere og elever jobber målrettet og godt, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Tone Tellevik Dahl, i en pressemelding.

Færre får karakteren 1

— Byrådet har gitt skolene økt handlingsrom og mer ressurser på skolene med de største behovene. Alt ligger til rette for at utviklingen kan fortsette, sier Tellevik Dahl.

Samtidig med at Oslo får flere elever med karakter 6, er det også færre som får karakteren 1. Nedgangen fra i fjor til årets avgangseksamen er fra 6,5 prosent til 4,6 prosent.

Norskkarakteren står stille

Gjennomsnittskarakteren på skriftlig eksamen i matematikk er 3,7 i Oslo mot et nasjonalt snitt på 3,4. I engelsk er gjennomsnittskarakten 4,0 i Oslo mot 3,8 i Norge og i norsk 3,5 i Oslo mot 3,4 i Norge. I norsk har karakterene ligget på samme nivå i flere år.

— Oslosnittet ligger godt an i det nasjonale snittet, men vi stiller oss spørsmål om hvorfor ikke norskkarakteren utvikler seg i samme grad som i de andre fagene, sier Tellevik Dahl.

— Skolene vil derfor intensivere skrive- og leseopplæringen i fagene, og gi elevene tettere oppfølging. Lærerne vet at ved å gi konkrete tilbakemeldinger og forslag til hvordan elevene skal arbeide, så blir elevene mer motivert til innsats, sier Tellevik Dahl.

Powered by Labrador CMS