DEBATT

Trond Botnen og busser
Vi mener at nå må det være Groruddalens tur, men så langt har vi bare sett utur, sier Trond Botnen og maner til kollektivopprør i Groruddalen.

– Nå maner jeg til kollektivopprør i Groruddalen!

Vi er lei av at det brukes milliarder på samferdsel i Oslo Vest, mens det er vanskelig å bevilge noen millioner ekstra for å opprettholde og styrke busstilbudet for oss i Groruddalen. Vi mener at nå må det være Groruddalens tur.

Publisert

Ja, jeg innrømmer gjerne at jeg har tatt initiativ til kollektiv-opprøret fordi jeg bor på Lindeberg, som ifølge Ruters forslag til nye ruter vil miste en av våre to bussruter (linje 25) fra 10. desember i år. 

Men vi er ikke de eneste som får redusert tilbud, det gjelder alle som har linje 25 fra Trosterud til Lørenskog og alle som har linje 33, som blir nedlagt. Ruters erstatninger er mye dårligere enn dagens tilbud.

Lei av milliardene Oslo Vest får

Vi blir ofret fordi Ruter må øke rutetilbudet til Økern og Hovinbyen på grunn av mange nye boliger og arbeidsplasser, men de får ikke mer penger til dette, og da må de kutte tilbudet andre steder i Groruddalen. Noen har ikke forstått det enkle faktum at flere boliger og arbeidsplasser må bety økte midler til kollektivtransport!

Vi er forbanna fordi byrådet lovte følgende i byrådserklæringen: «Lage en tiltakspakke for bedre luft og mobilitet i ytre by, med hyppigere og billigere busstilbud...». Nå gjør de i stedet det motsatte for oss som bor lenger ut enn Økern og Hovinbyen, og det er fortsatt de fleste av oss i Groruddalen.

Vi er også lei av at det brukes milliarder på samferdsel i Oslo Vest (E18 og Fornebubanen), men det er vanskelig å bevilge noen millioner ekstra for å opprettholde og styrke busstilbudet for oss i Groruddalen. Vi mener at det nå må være Groruddalens tur, men så langt har vi bare sett utur.

Tusen underskrifter på ett døgn

Vi har derfor opprettet et «nnbyggerinitiativ. Det fungerer slik at hvis vi samler 300 underskrifter så må bystyret behandle saken.

På under et døgn fikk vi over 1.000 underskrifter og nå fortsetter vi ut juni bare for å få flest mulig, for å vise at vi er mange, sterke og står sammen! Du kan skriver under her hvis du bor i Oslo!

Krever bedre tilbud

Vi vil heller ikke gi oss med dette. For kollektivopprøret vil ikke bare stoppe kuttene, vi vil kreve at tilbudet blir bedre, slik nesten alle partiene lover i sine valgprogrammer. Hvis du vil være med på opprøret, og delta i diskusjonen om hvordan kollektivtilbudet i Groruddalen kan bli bedre, bli med i Facebook-gruppa vår.

Oslo har et mål om at all trafikkvekst skal tas med kollektiv, sykkel og gange, så det ikke blir mer biltrafikk. Dette er umulig å nå hvis vi svekker kollektivtrafikken i Groruddalen.

Bystyret og byrådet har et overordnet ansvar for å sørge for at andelen som reiser kollektivt øker, og det gjelder faktisk også i Groruddalen. Hvis det er et opprør som skal til for at Bystyret og Byrådet følger opp målene de selv har satt, så er det opprør de skal få. Er du med?

Powered by Labrador CMS