Første runde i cupen er underdogenes sjanse til å vise seg fram. Det blir veldig ofte tatt og dramatisk slik som mellom Holmlia og Skeid i 2023.

Union Carl Berner mot Vålerenga. 14 oslolag spiller 1. runde i cupen. Det blir flere tette lokaloppgjør

I fjor gikk Kjelsås nesten helt til finalen. Men klarer de å slå Nordstrand i 1. runde i år? 10. april spiller KFUM mot Årvoll, mens Union Carl Berner møter Vålerenga. Se oversikten over samtlige cupoppgjør i hovedstaden.

Hele 14 lag fra Oslo har kvalifisert seg til 1. runde i NM i fotball for herrer. Turneringen som bare kalles for Cupen, og har en unik status her til lands. Vinner av kongepokalen på Ullevaal stadion er norgesmester. Uansett hvilken divisjon man spiller i.

Norges fotballforbund har nå satt opp første runde, og det kan bli noen svette og intense oppgjør rundt om på fotballbanene i Oslo.

KFUM - en sikker vinner

Eliteserielaget KFUM skal til Årvoll for å spille første runde i cupen. Årvoll kvalifiserte seg med å slå ut blant annet Oslojuvelene og Manglerud Star.

VårtOslo mener at KFUM bør være en banker i dette oppgjøret.

I fjor kom Kjelsås helt til semifinalen. Dit kom de med hjemmekamp i hver runde, med unntak i runde 1. I år får de også bortekamp i første runde.

Kjelsås møter 3.divisjonslaget Nordstrand på Nordstrands hjemmebane.

Nordstrand har vist gode takter i treningskampene, og har et teknisk godt, lekent lag som blant annet feide Skeid av banen i OBOS supercup.

Union Carl Berner er en fargeklatt i 4.diviosjon i Oslo. De har stående, syngende supportere, akkurat som Vålerenga. Det bør bli stemning på cupkampen.

I nevnte OBOS supercup nådde Frigg finalen, hvor de tapte knepent for Skeid. I NM møter Frigg Grorud i første runde.

Frigg har hjemmekamp, og selv om Grorud spiller en divisjon over hjemmelaget kan det bli en javn kamp. Frigg er gode offensivt, og hjemme på Tørtberg finner de ofte veien til mål.

Grorud spilte godt i de første treningskampene i vinter, men siden har det blitt litt kladdeføre for de gule og blå fa Grorud.

Heming mot Lyn

Hardt satsende Heming slo Grüner i den siste kvalifiseringsrunden. Nå får de Lyn på besøk på Hemingbanen.

Heming yppet seg mot Strømsgodset i cupen fjor. Da er kanskje ikke Lyn en så skremmende motstander.

etter noen gode treningskamper har det haltet litt for Grorud i sesongoppkjøringen. Klarer laget å reise seg i tide til å forsvare favorittstemplet mot et offensivt Frigg?

Davids lillebror mot Goliat

Union Carl Berner spiller i 4. divisjon, og er en ganske nystartet klubb. De debuterer i cupen, og første oppgave blir å slå ut 1.divisjonslaget Vålerenga

Dette er en kamp mellom en klubb for nabolaget, mot en klubb som satser på Champions League.

Gamle Oslo FK skal spille mot Skeid. Skeid har åtte kongepokaler på hylla i klubbhuset, men det er 50 år siden den åttende kom på plass. Lagens har ikke møtt hverandre tidligere, men Felix  Anthonessen gikk fra Skeid til Gamle Oslo for ikke mange uker siden.

Gamle Oslo spiller en divisjon under Skeid. Det ligger an til et intenst oppgjør med stor innsats i cupens første runde.

To oslolag spiller førsterundekampene sine mot utenbys lag. Ullern møter Bærum, og Oppsal møter Follo.