Antall togreiser med Vy her til lands er nå tilbake på samme nivå som før pandemien, opplyser konsernsjef Gro Bakstad i Vy. Her et Vy-tog mellom Skøyen og Lysaker.

Vy melder at kundene er tilbake: – Øker på togene gjennom Oslo i rushtrafikken

Antall togreiser i Norge økte med 18 prosent fra 2022 til 2023 og er nå på nivå med tiden før pandemien, ifølge Vy.

Publisert

– Vi har vært spente på hvordan nye reisemønstre vil påvirke togtrafikken. Tallene viser at kundene er tilbake på togene. Og selv om mange har hjemmekontor iblant, øker passasjertallene på togene gjennom Oslo i rushtrafikken, uttaler konsernsjef Gro Bakstad i Vy i en pressemelding.

Vy tog har ansvaret for lokal- og regiontogtrafikken på Østlandet, på Bergens- og Vossebanen og mellom Oslo og Gøteborg.

Det ble gjennomført 62 millioner togreiser med Vy i 2023, med en totalpunktlighet på 88 prosent. Punktligheten var høyere enn tidligere år, men fremdeles lavere enn 90 prosent, skriver de i meldingen.

Driftsinntektene endte på 19,1 milliarder kroner i 2023, noe som tilsvarer en økning på 1,4 milliarder fra året før. Driftsresultatet endte på 378 millioner kroner, mens driftsresultatet for persontogvirksomheten ble 275 millioner kroner.



Powered by Labrador CMS