Politiet i Oslo er av den oppfatning at Young Bloods-gjengen er svekket etter lang tids arbeid. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Politiet i Oslo er av den oppfatning at Young Bloods-gjengen er svekket etter lang tids arbeid. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Fire gjengledere fengslet i Oslo

Fire sentrale lederskikkelser i Oslos gjengmiljø har blitt varetektsfengslet eller dømt siden i fjor. En av dem skal ha hatt 50 løpegutter, ifølge oslopolitiet.

Publisert

Politiinspektør Grete Lien Metlid sier til Aftenposten at politiet har jobbet strategisk og over tid med å svekke gjengmiljøet Young Bloods, men også andre gjengmiljøer.

– Gjennom etterforskningen er ni personer pågrepet. Flere av disse sitter i varetekt, sier påtaleansvarlig Vegar Munthe Ommedal.

Hadde 50 løpegutter

13. april ble en 33-åring varetektsfengslet i fire uker, siktet for grov narkokriminalitet. Ifølge politikilder er han en lederskikkelse i Young Bloods.

I september ble en 28-åring fra Holmlia pågrepet i Marokko, også han en antatt gjengleder. Han er blant annet siktet for å ha spilt en rolle i en bortføring. En tredjemann er dømt til fem og et halvt års fengsel for oppbevaring av hundrevis av kilo hasj.

Den fjerde er en 35-åring tilknyttet MC-klubben Satudarah. Han skal ha hatt rundt 50 løpegutter på Vestli i Oslo. I januar ble han dømt til to års fengsel.

Powered by Labrador CMS