8.–13. januar hentes juletrær fra bestemte steder i byen. På kommunens hjemmesider kan du finne ditt nærmeste hentested for juletre.
Fra 8. januar til 13. januar hentes juletrær fra bestemte steder i byen.

Dette må du huske på når du kvitter deg med juletreet. Se de over ett tusen stedene du kan levere

Har du fortsatt juletreet ditt stående? Da kan du levere det i eget nærmiljø, men kommunen oppfordrer om spesielt én ting. 

Publisert

I år som i fjor samler kommunen inn juletrær fra Oslos befolkning. Denne gangen mellom 8.–13. januar. Innsamlingen skjer fra over tusen hentesteder i hele byen. 

Selv om snømengder og utfordrende kjøreforhold gjør at avfallsinnhentingen i Oslo ligger på etterskudd, lover renovasjons- og gjenvinningsetaten at juletreinnsamlingen skal gå som planlagt i nevnte periode.

De kommer kun én gang til hvert hentested og oppfordrer derfor om å legge ut juletreet så tett opp mot hentetidspunktet som mulig – gjerne kvelden før.

Her finner du oversikten over hvor og når Oslo kommune henter juletrær.

– Ekstra viktig i år

At de en knapp uke før juletreinnsamlingen starter har observert at det ligger en del juletrær rundt om i byen, er nevnte etat imidlertid ikke særlig begeistret for.

– I år er det ekstra viktig at folk ikke legger ut treet sitt for tidlig. Slik forholdene er nå, havner trærne i brøytekanter og snøhauger, sier avdelingsdirektør Marianne Holen.

– Det skaper problemer for brøytebilene, og det gjør det umulig for oss å samle inn trærne når innsamlingen først starter, forklarer hun.

Store hauger med trær som er lagt ut for tidlig kan i tillegg til å være i veien for folk også skape brannfare, minnes det om fra kommunalt hold.

Uten pynt, netting og potte

Trærne sendes rett til kompostering for å bli til jord. De må derfor leveres uten pynt og ikke i sekk. 

Kun trær uten pynt, netting, potte eller lignende samles inn.

– Alternativt kan juletrær leveres til alle de store gjenvinningsstasjonene våre, avslutter Holen.

Over tusen steder skal det hentes juletrær fra rundt om i byen.

Siden kommunen kun kommer innom hentestedet én gang, vil adressen forsvinne fra kartet på kommunens hjemmesider når tidspunktet for henting er forbi.

Alle hentesteder og tidspunkt finner du også i denne listen over hentesteder for juletreinnsamling i 2024.

Powered by Labrador CMS