Kjetil Siem avbildet på Vålerenga-kamp for flere år siden. Nå vender han tilbake i ny rolle.

Vender tilbake til Vålerenga som styreleder: – Fotballmessig er dette å komme hjem

Kjetil Siem velges i løpet av måneden som styreleder i Vålerenga Fotball AS.

Publisert

Vålerenga opplyser selv dette på sine hjemmesider, og kommunikasjonssjef Tina Wulf bekrefter nyheten overfor VårtOslo.

Siem, som var daglig leder i Vålerenga Fotball AS fra 2001 frem til seriemesterskapet i 2005, vender med det tilbake til selskapet som styreleder.

Fotballklubbens investeringsselskap står for kommersiell drift og overordnet administrasjonen av virksomheten, mens klubben, Vålerenga Fotball Elite, har fokus på den sportslige biten.

Håndplukket av Trøim-selskap

Vålerenga Fotball AS er heleid av Magni Sports AS, som eies av Tor Olav Trøim.

Det er i kraft av at Magni Sports AS har satt Siem til å følge opp sin investering i Vålerenga Fotball AS, at han i løpet av august også vil bli valgt som ny styreleder i Vålerenga Fotball AS, opplyses det på Vålerengas hjemmesider.

«Magni Sports AS ønsker, gjennom dette engasjementet, å styrke den kommersielle og administrative organisasjonen i Vålerenga Fotball AS til beste for virksomheten i Vålerenga Fotball Elite», heter det i oppdateringen der Siem pekes på som en som kjenner klubben svært godt og i tillegg har bred erfaring fra fotballen gjennom ulike stillinger og verv både nasjonalt og internasjonalt.

Avslutter TV2-samarbeid

På Siems CV står både jobb som administrerende direktør i Norsk Toppfotball AS, generalsekretær i Norges Fotballforbund, administrerende direktør for Premier Soccer League i Sør-Afrika samt generalsekretær i FIFA Foundation og direktør i FIFA.

De siste årene har han vært rådgiver og prosjektleder for TV2 i forbindelse med deres forsterkede satsing på norsk fotball og Eliteserien i senere år.

– Jeg har orientert Olav Sandnes om at jeg ikke kan jobbe med norsk fotball for TV 2, hvilket er samtykket. Så er vi enige om å sortere ut rådgivingen knyttet til øvrige prosjekter etter hvert, kommenterer Siem om sitt oppdrag i TV2 i en uttalelse videreformidlet av Vålerenga.

– Tror ikke på en blåkopi

– Fotballmessig er dette å komme hjem. Jeg har kun gode minner fra sist, men tror ikke på en enkel blåkopi. Det blir naivt. Fotballen er både på og utenfor banen i konstant utvikling og under enormt press fra alle kanter. Men det store engasjementet i Vålerenga er av meget høy verdi, og det må ut i positiv energi for alle. Ikke minst laget og spillerne. Alt handler om at vi alle bidrar på alle fronter utelukkende for at laget vinner fotballkamper, og det klarer vi kun sammen, uttaler Siem selv om sitt nye oppdrag i Vålerenga i forbindelse med bekjentgjørelsen. 

– Kunsten i Vålerenga er å tåle mye smerte over tid. Det er bare å se på tabellen i dag. Men klarer vi både å holde ut og holde sammen så kommer også mye og enda mer glede. Vålerenga er uten tvil den kuleste klubben i Norge. Det kan ingen ta fra oss, legger han til. 

Ser frem til samarbeidet

Styreleder Vålerenga Fotball Elite, Tuva Ørbeck Sørheim, sier at hun ser frem til samarbeidet med Siem:

– Kjetil Siem har en formidabel erfaring fra fotballen samt energi og kommunikasjonsevner som vil bidra positivt til vår felles virksomhet i tiden fremover. I en sesong som så langt har vært rimelig trå, håper vi at Kjetil med hans erfaring og personlighet kan virke samlende og gi klubben ny tiltrengt positiv energi, meddeler hun i en uttalelse.

Powered by Labrador CMS