Oslo 20230827. Daglig leder Erik Espeseth i Vålerenga etter eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Odd på Intility Arena.Foto: Frederik Ringnes / NTB
Etter sesongen er Erik Espeseth ute av jobben som daglig leder for Vålerenga fotball.

Espeseth slutter som daglig leder i Vålerenga: – Har tenkt nøye gjennom hva som er best

Erik Espeseth (56) gir seg som daglig leder for Vålerenga Fotball AS, jobben han har hatt siden 2016. Det skjer etter et turbulent år i Oslo-klubben.

Publisert

Det bekrefter Vålerenga i sine medier kanaler. Erik Espeseth gir seg etter sesongen etter å ha vært daglig leder de siste sju årene.

– Erik har taklet de krevende utfordringene pandemien og krisen i Europa ga oss på en forbilledlig måte. Han har stått stødig gjennom alle våre opp- og nedturer i denne perioden, sier avtroppende styreleder i Vålerenga Fotball AS, Erling Lind.

Hetset av VIF-tilhengere

Vålerenga har hatt en krevende sesong i Eliteserien. I sommer sa markedssjef Mehran Amundsen-Ansari opp, og det førte til mye kritikk for enkelte supportere. 

Det ble hengt opp bannere med hets mot Espeseth med forkortelsen «SPZ».

«Sju år – null fremgang», var blant meldingene som kom fra supportermiljøet i Vålerenga.

Espeseth legger ikke skjul på at den siste tiden har vært belastende både privat og profesjonelt.

– Jeg har brukt mye tid i sommer hvor jeg har tenkt nøye gjennom hva som er det beste for meg og familien, og ikke minst også for klubben, sier Espeseth.

–  Selv om jeg har fått svært mange hyggelige og gode tilbakemeldinger fra nær og fjern, føler jeg tiden er riktig for denne beslutningen, sier han.

- Takknemlige for hans innsats

– Jeg kommer til å jobbe tett med styrene i Vålerenga Fotball AS og klubben for å gjøre overgangen til ny ledelse best mulig, og ser fram mot en svært spennende sesongavslutning, legger Vålerenga-toppen til.

Styreleder i Oslo-klubben, Tuva Ørbeck Sørheim, er glad for at Espeseth skal bidra ut sesongen.

– Styret i Klubben har hatt et nært og godt forhold til Erik Espeseth. Vi er takknemlige for hans store innsats og verdifulle bidrag til Vålerengas utvikling gjennom hele perioden. Vi er glade for at han skal fortsette ut sesongen, sier hun.

I nedrykksfare

Espeseth har fungerte som daglig leder både i fotballklubben og Vålerenga Fotball AS. Han gir seg i begge roller mot slutten av året.

– Det er prisverdig at Erik vil hjelpe Vålerenga på denne måten ut sesongen. Jeg syns vi allerede har oppnådd veldig god dialog, og ser fram til videre samarbeid, sier påtroppende styreleder i Vålerenga Fotball AS, Kjetil Siem.

Vålerenga har kun tre lag bak seg på eliteserietabellen når ti serieomganger gjenstår. Klubben er i nedrykksfare.

Powered by Labrador CMS