Tre menn må tirsdag måte i Oslo tingrett tiltalt for en voldtekt på et gatekjøkken i Oslo sentrum vinteren 2016. Foto: André Kjernsli

Tre menn tiltalt for grov voldtekt på gatekjøkken i Oslo sentrum

Tre menn i slutten av 30-årene må tirsdag møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha begått grove voldtekter mot en yngre kvinne på et gatekjøkken i Oslo.

Publisert

Voldtekten, eller voldtektene, skjedde inne på et gatekjøkken i Oslo sentrum en natt i januar 2016. Etter tiltalen byttet de tre mennene på å voldta den yngre kvinnen inne på toalettet. Kvinnen var ruset og ute av stand til å motsette seg handlingene, og hun ble holdt fast av gjerningsmennene som forgrep seg på henne.

– De tre tilskyndet hverandres handlinger, dels ved å oppmuntre hverandre til å gjennomføre samleiene, ved å stå utenfor toalettdøren mens en av de andre var inne og dels ved å være til stede uten å stanse overgrepene eller ta avstand fra dem, heter det i tiltalen.

Tiltalen mot de tre tatt ut etter ordre fra Riksadvokaten. Strafferammen for forholdene er fengsel i inntil 21 år. Det er satt av fire dager til saken.

Powered by Labrador CMS