Overblikket

Oslo 20230119. Mika Partanen gir hjemmelaget ledelsen 2-1 på straffe i eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Sparta i Jordal Amfi i Oslo.
I kveld møter Vålerenga ishockey Sarpsborgs stolthet, Sparta, hjemme på Jordal.

Er det Norgesmesterne som kommer på besøk på Jordal i kveld

Hvert år i august skjer det samme; Sarpsborg Spartas supportere tar NM-gull. Man kan diskutere i dag lange og brede om sola snur, om planeten snur, whatever.

Fakta er at når vi bikker over i august så er de der like trofaste som alltid: Sparta-supporterne som alle allerede da har vunnet NM gull. Kan stille klokka etter dem. 

Vålerenga tok et halvt NM ca. og vant komfortabelt 5-2 over Ringerike sist. Vålerenga burde hatt mer, mye mer. Men så er det som om Vålerenga skal bedrive en misforstått form for U-hjelp, og legge oss ned for å skape spenning.

Det går ikke, vet man vel.

Når vi kunne «gønna på» og rasert Ringerike, så roer vi det i stedet ned. Tempo ned, men kontroll på pucken. Det blir det litt kjedelig hockey av. Kjedelig, men verdifull over en lang sesong. Spare mannskapet så langt som det går, det er en lang sesong, og skader kommer.

Vi ler

Torsdag kommer altså Sparta på besøk. Vi har hatt litt vekslende hell i hjemmekampene mot dem. I serien så langt er det lite som tyder på NM-gull, ikke i oktober heller.

Kondolerer.

Sparta har fått seg en på nebbet av Storhamar, to ganger. Og der har nok laget lagt seg. Frisk Asker er nå et jævla oppsop blitt, og de faller sammen naturlig bak Stjernen og Sparta.

Vålerenga kan skrive under på at det holder ikke bare med ny hall, og vi ler av at de ikke har tatt lærdom av noen.

Kampen mot Sparta ser du helst i Jordal Amfi, og den første pucken droppes kl. 18:30.

God natt Vålerenga, hvor enn du er…

Powered by Labrador CMS