Eirik Solbrekken Lavik
Eirik Solbrekken Lavik (t.v) og Grüner var best i byderbyet på Grünetrløkka lørdag.

Grüner med perfekt seriestart i jakten på opprykk

Det første av årets 15 byderbyer i hockeyens førstedivisjon ble aldri spennende da Grüner overkjørte Hasle-Løren, lørdag ettermiddag. – En veldig god seriestart, sier assistenttrener Stian Semmerud.

Etter to strake seiere for et opprykksjagende Grüner ishockey, var det lørdag ettermiddag klart for det første av i alt ti byderbyer mot naborivalene Hasle-Løren og Furuset. Lørdagens byderby ble aldri spennende, og gutta fra Grünerløkka kunne til slutt gå av isen hjemme på Dælenenga med en 6-1-seier.

– Det butta foran mål litt lenge, men det var deilig da vi endelig klarte å score på sjansene våre, sier Eirik Solbrekken Lavik til VårtOslo etter kampen.

– Var aldri redde

Selv om Grüner-gutta hadde det meste av spillet, og vant skuddstatistikken hele 53-14, buttet det lenge litt foran mål for gutta fra Dælenenga. Da Hasle-Løren mot spill og sjanser reduserte til 2-1 midtveis i kampen, ble det litt spenning.

Hjemmelaget kom derimot nådeløst tilbake, og to mål i løpet av ett minutt skulle igjen gi hjemmelaget initiativet i lokalderbyet.

Laurynas Lubus
Hasle-Løren-keeper Laurynas Lubus hadde mye å henge fingrene i lørdag ettermiddag.

– Det var godt å få den tredje og fjerde scoringen, men vi var vel aldri i tvil om at vi kom til å vinne denne kampen, sier Solbrekken Lavik.

Han er godt fornøyd med sesongstarten med tre strake seire, men vil likevel ikke mene for mye om Løkka-klubbens opprykksmuligheter så tidlig i sesongen.

– Det er veldig mye hockey å spille igjen før status kan gjøres opp. Det er mye som kan skje i mellomtiden, mener han.

– En god seriesstart

Assistenttrener Stian Semmerud var godt fornøyd med det gutta hans presterte ute på isen i byderbyet.

– Jeg er veldig godt fornøyd med denne kampen. Vi spiller hockey på den måten vi skal, og det er godt å se, mener assistenttreneren.

Han er også veldig fornøyd med at spillerne har plukka med seg full poengpott i årets tre første kamper.

– Jeg synes vi har hatt en veldig god sesongstart. Så er det jo klart at det kanskje er vanskeligere kamper som venter framover, sier Semmerud.

Grüner-kontroll fra start

Før første dropp var det forventet at det var hjemmelaget som skulle ta føringen ute på isen, og slik skulle det også bli. Godt hjulpet av en Hasle-utvisning kunne ny-signeringen Lukas Fransson etter to minutter putte kveldens første puck bak Hasle-keeper Laurynas Lubus.

Deretter fortsatte det kremhvite hjemmelaget å presse på, mens gjestene fra litt lengre nord-øst i byen hadde heller lite å komme med foran Grüner-keeper Anton Malmborg.

Tjus Koblar
Julius Kvandal og Grüner-spillerne var stadig ett skøytetak eller to foran motstanderen.

Dermed var det også fortjent da backen Lars Erik Francke-Enersen kunne doble Løkka-lagets ledelse med tretten minuter igjen av perioden.

Derfra og ut hadde gutta fra Dælenenga full kontroll på perioden, og kunne gå til første hvil med en tomåls-ledelse.

Mange skudd – ingen mål

Etter å ha vært nærmest totalt dominante i den første perioden, ble Grüner-presset i midtperioden om mulig enda større mot Hasle-målet.

Derimot var det en del som manglet i de kremhvites avslutninger, og selv om de etter halvspilt kamp skulle lede skuddstatistikken 23-5, skulle flere scoringer for Grüner-gutta la vente på seg.

Flere scoringer ble det heller ikke i perioden da deler av plexiglasset i hallen knuste.

Dermed blåste dommerne av perioden med nesten fire minutter igjen å spille, og sendte lagene inn i garderoben til en tidlig pause.

De manglende minuttene ble så lagt til i den siste perioden av kampen.

Trygg seier til slutt

Etter at den andre perioden er spilt ferdig etter stoppet spill, skulle den tredje perioden starte med at Grüners Nikolai Olsvik pådro seg fem minutter i fryseboksen for en tackling bakfra på en Hasle-spiller.

Karl Olovsson
Det manglet ikke på Grüner-sjanser i byderbyet. Her er det Karl Olovsson som prøver seg.

Den utvisningen ga gjestene en sjanse til å komme inn i kampen igjen, men godt målvaktspil fra svenske Blomberg gjorde at gjestene ikke får uttelling.

Det fikk de deretter etter snaut halvspilt periode ved veteranen Dominik Bogdziul. Det målet gutta fra Hasle håpet på, skulle dog ikke vare lenge.

Bare minuttet senere økte Karl Olovsson Grüner-ledelsen til 3-1, og sekunder senere kunne Robin Söderqvist notere seg for sesongens første scoring til 4-1 for Løkka-laget. Håpet om et comeback fra gjestene drepte Eirik Solbrekken Lavik helt med Grüners femte mål for ettermiddagen etter 14 minutters spill.

Helt mørkt ble det for gjestene da Söderqvist med tre minutter igjen av perioden kunne sette sin andre og hjemmelagets sjette puck for ettermiddagen.

Dermed er Grüner-laget ubeseiret i årets tre første kamper i førstedivisjon.

Grüner - Hasle Løren = 6 - 1 (2-0,0-0,4-1)

Grüner ishall

182 tilskuere

Hoveddommere: Alexander Waldejer / Jonas Danielsen Virtanen

1.per: 1-0 (02.13) Lukas Fransson (Kevin Berg / Eirik Lavik) 2-0 (07.02) Lars Erik Francke-Enersen (Lavik / Berg)

2.per: Ingen

3.per: 1-2 (49.06) Dominik Bogdziul (Ralf Litaunieks / Mads Westby) 3-1 (50.01) Karl Olovsson (Fransson) 4-1 (50.53) Robin Söderqvist (Julius Kvandal) 5-1 (54.00) Lavik (Söderqvist) 6-1 (57.09) Söderqvist (Lavik / Tim Robin Johnsgård)

Utvisninger: GRÛ: 3x2min, 1x5min og 1x20min HAS: 6x2min