Overblikket

Det ble sløsebonanza mot Sparta, men ikke takket være kjempen Villiam Strøm.

Vi elsker Villiam Strøm! Plutselig er han nede bak motstanders mål og skaper forvirring, sjokk og vantro

Når Villiam Strøm har pucken nedi høgget hos motstanderen er han nesten untouchable. Fysikken hans gjør at du kan ikke takle ham ut av stilen. Du må smyyyge deg innpå.

Det er selvfølgelig trasig å tape så knepent for Sparta som Vålerenga gjorde lørdag ettermiddag, men sånn er dette livet. You win some, you loose some.

Å tape for Sparta gjør ikke så veldig vondt egentlig, det er måten vi taper på som svir. Vi fikk se et lag som ikke holdt nivå. Skuddstatistikken 47-23 vitner om at vi skyter keeper god, inn ville bare én puck.

Og pasningsspillet? Og evnen til å plassere seg, gjøre seg spillbar? Trafikk foran mål?

Må snu seriestarten

Forrige amputerte sesong startet Stavanger Oilers med å tape 6 av 8 kamper. Når serien havarerte lå de på 4. plass, 2 poeng bak Vålerenga på 1. plass. Frisk Asker vant serien på sannsynlighetsberegning, de lå ved havariet på 3. plass, 1 poeng bak Vålerenga og Storhamar.

Jeg vet ikke om det var feilslått humor eller hva, men Frisk Asker forsøkte seg på en feiring av seriegullet. Det var flaut det.

Uansett, vi kan fortsatt tape litt – uten at det er noe krav eller ønske. Vi ser helst at laget vinner, og gjerne mye. Mye kan det bli i aften hvor vi møter nyopprykkede Ringerike i hallen med et vanskelig navn.

Ringerike banket Grüner 7-2, men har fått knepen stryk i de to andre kampene, Storhamar og Stjernen borte. Men vi må altså opp til Hønefoss-traktene å prøve å snu den litt herpa seriestarten til noe i nærheten av positivt.

Vi kan begynne med Ringerike i dag og Lillehammer hjemme på torsdag.

En sekk full av penger

Og vil du se Vålerenga hjemme den nærmeste tiden, må du til Jordal torsdag. Det altoppslukende bryte-VM legger beslag på Jordal Amfi i nesten en måned. Og Ungdomshallen har ikke hatt is denne sesongen ennå, av samme grunn.

Mine damer og herrer: VM i bryting. I en ishall. Midt i sesongen.

Hva gir du meg?

Jeg er fullstendig klar over at dette medfører en sekk full av penger til eier av hallen. Det er ikke Vålerenga som er eier, Vålerenga er leietaker. Og da kommer vi i annen rekke når sekken med penger klaskes i bordet.

Et lyspunkt: Vi ga aldri opp

Jeg har ikke talt opp, men tror det er sju bortekamper på rad. Det kan bli en prøvelse, i hvert fall hvis de to neste kampene brenner opp for vår del.

At Ringerike skal denge oss fordi de denga Grüner (7-2) er ingen naturlov. At de skal denge oss fordi de tapte knepent for Stjernen og Storhamar er heller ingen naturlov.

Det som er en naturlov er at ingen er så gode til å gjøre seg selv dårlige som Vålerenga selv. Det er et evig mantra, det og at midtperioden er vår verste og som oftest går rett til et forferdelig varmt sted.

Men så har vi noen lyspunkter da. Jeg tenker på kampen mot Sparta.

For det første ga vi aldri opp. Vi kjørte et vilt race mot Spartas mål spesielt de siste tre minuttene, og spillemessig – selv om det ikke ble uttelling – var mer enn godkjent. Jake Paterson i Sparta-buret var en vegg og backene deres feide unna.

Vi elsker Villiam Strøm

For det andre har vi kamikaze-piloten Villiam Strøm. Vi elsker Villiam Strøm!

Plutselig er han nede bak motstanders mål og skaper forvirring, sjokk og vantro. Man ser at motstander har studert Tommi Taimi, han er all over the place. Det forventer motstander. Men at Villiam plutselig kommer på et raid skaper uro og rådvillhet hos motstander.

Det blir som oftest ikke direkte uttelling av det, men det er moro, det er show og det holder pucken i motstanders sone så vi kan etablere oss. Og det gjør vi som oftest når den godlynte bamsen Villiam er på raid.

Når han har pucken nedi høgget der er han nesten untouchable. Fysikken hans gjør at du kan ikke takle ham ut av stilen. Du må smyyyge deg innpå.

Det eneste vi savner er at Villiam takler mer. Men vi skjønner også hvorfor han lar være. Når han setter inn en takling ser det brutalt ut. Han ser stor. Og da kan dommere la seg lure og tro at dette var ufint. David mot Goliat.

De gjør ofte det, dommere. Lar seg lure.

God natt, Vålerenga. Hvor enn du er…

Vil du lese flere overblikk? Trykk her.

Powered by Labrador CMS