Hva mener Oslo-velgerne?

Mohamed Fariss (38), leder for Sterling for Integrering og Inkludering, mener man må satse på eksisterende initiativ på Grønland fremfor å skape nye. Foto: Privat

— Narkotikasalget på Vaterland må stanses, mener Mohamed Fariss (38)

Hva mener du Oslos politikere burde fokusere mer på?

Hva mener Oslo-velgerne?

  • I forbindelse med kommunestyrevalget 2019 kjører VårtOslo en serie saker hvor vi spør lokale ildsjeler hva de mener byen vår behøver
  • Hver dag frem til valgdagen 9. september vil vi publisere en sak fra byens ulike områder og bydeler
  • Kjenner du en lokal ildsjel vi burde kontakte? Tips oss gjerne på vår Facebook-siden til VårtOslo eller på e-post: emilie.pascale@vartoslo.no

— Jeg syns de burde fokusere mer på området Vaterlandsparken på Grønland. Jeg vil si at dette er Norges største åpne møteplass for salg av narkotika. Stedet ligger mellom to politistasjoner, men ungdom og barn helt ned til 13-14 årsalderen står her og selger narkotika helt åpenlyst. Dette bekymrer meg, for det er en utvikling som bare blir verre og verre.

— En slik utvikling påvirker hele samfunnet i Oslo, da det normaliseres og sender feil signaler om at slik virksomhet er tillatt. Sånn skal det ikke være. Politikerne må innvilge mer penger til de som jobber med denne problematikken, og samtidig sette større krav!

Kan du nevne én positiv ting som har skjedd i Oslo de siste fire årene?

— Jeg synes det er positivt at det har blitt flere sommerjobber til ungdom! Dette kan være den første jobben til mange ungdommer, og er derfor ganske viktig. Disse jobbene har vært gode, fordi de har tilbudt arbeidsoppgaver som ikke var alt for vanskelige, og hvor fokuset har vært å skape gode minner. En arbeidserfaring som gir gode relasjoner til andre mennesker kan skape svært gode ringvirkninger.

— Dette vil både gi mestringsfølelse og sette ungdom i stand til å se sine sterke sider. Noe som både øker motivasjonen for å ta riktige valg når det gjelder skole, arbeid, fritid og venner. Dette kan være avgjørende for resten av livet.

Hva har nærmiljøet ditt behov for fremover?

— Vi har et behov for at man forsterker eksisterende tiltak, særlig der man har ansatte som kjenner til de utfordringene som finnes i nærmiljøet og som allerede har en etablert relasjon og tillit til barna, ungdommen og de ulike familiene. Man burde heller satse på disse enn å starte nye initiativ uten medvirkning av naboer og innbyggere.

Har du et favorittsted i Oslo?

— Jeg liker meg veldig godt på Rudolf Nilsens plass. Det er et unikt mangfold i denne parken som jeg setter veldig pris på.

* Les flere intervjuer med ildsjeler om årets kommunevalg.

Powered by Labrador CMS